Transformers – the sequel

Oamenilor,

Eu nu mă înșel des, și tocmai de asta recunosc atunci când o fac, că na, chiar și cele mai neplăcute chestii sunt mai puțin neplăcute atunci când trebuie să le faci extrem, extrem de rar. Cum ar fi să mergi la mare.

Nu, cu Grecia am avut dreptate, chiar dacă va dura 10 milioane de ani ca să vă dați seama de asta. Cu altceva m-am înșelat. City of Energy pornit de cei de la Enel anul trecut nu a murit, cum observat eu nu de mult, doar a fost în comă. Adică nu s-a mai auzit nimic de el, dar nici nu s-a renunțat la ideea de a face orașul ăsta puțin mai privibil.

Drept pentru care îmi face plăcere să recunosc că m-am înșelat și să vă zic că City of Energy runda a 2-a vine, vine, vine și ce bine. Din câte înțeleg, înscrieri până duminică pe Facebook, apoi selecția artiștilor, pictură live în Skate Park Tineretului și apoi câte 2 pereți de transformator Enel de decorat pentru fiecare câștigător. Plus ceva 2000 de lei, pentru pensule și spray-uri, pentru că electrocutarea doare, bănuiesc.

Nu premiul e ideea și, sinceră să fiu, în afara situației în care descopăr că vreun cunoscut care nu mi-e antipatic sau vreun amic s-a strecurat printre concurenți, mă doare-n cot cine câștigă. Eu vreau să văd ceva privibil în București, pe niște chestii care în mod obișnuit nu sunt cunoscute tocmai ca monumente de estetică urbană. Și cred că și voi vreți la fel, de fapt știu asta pentru că în momentul ăsta citiți acest text, ceea ce înseamnă că aveți ochi.

Așa că hai cu City of Energy-ul înainte, Enel. Și ai putea să promovezi rezultatele punându-le pe verso-ul uneia dintre foile romanului pe care-l primesc în fiecare lună pe post de factură, zic. Când faci ceva mișto, și pe urmă taci ca mortu-n păpușoi pe temă, nu se cheamă chiar că n-ai făcut, dar nici departe nu e.

2 comentarii

  1. dragutz, mah.
    bine ca se face. cu enelu asta, care ia un banutz gingash pentru fiecare kilowat consumat de becul din pimnitza. saracul de el, ce greu i-o fi sa-i strânga. da’ pimnitza capului? cine ne-o lumineaza? ca bibliotecile nu mai au bani. „noaptea bibliotecilor” nu se mai face anul asta. si-i pacat, mah omule. obscurantismu ne-o roade din bezna. si rânjetu lu Ponta plagieru.

  2. Da. Trist că nu se mai face Noaptea Bibliotecilor. Anul trecut fusese o revelație, abia așteptam să mă foiesc iar în miez de noapte prin Academie. Na, și asta Națională nouă. Păcat.

    Se face, nu zic că în schimb (pentru că e chiar tristă amânarea), dar se face altceva. Strada de C’Arte. Va urma.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s