Întrerupem programul de linişte şi pace…

Rhetto,

Am ieşit din hibernare ca să-ţi spun că te urăsc. Între urale de bucurie (nu ţi se pare simpatică limba română, cum pune ea aşa aproape „ură” şi „urale”? Nu că e aşa, ca un politician tembel dezlănţuit ca ciuma pe seama oamenilor? Las’ că înţelegi acuşi.), poate te întrebi de ce.

Nu, nu pentru că mi-aţi lăsat mie de plătit întreţinerea, de pot să intru în casă numai de pe acoperiş şi la ore imposibile, la care ar trebui să beau. Ceea ce nu pot să fac, pentru că alcoolul şi înălţimile sunt o combinaţie mai rea decât adidaşii tăi şi bocancii Vetei, simultan în acelaşi hol. Nu de asta.

Nici pentru că pisicile voastre mi-au devorat un perete şi canapeaua, noroc că dorm cu uşa încuiată şi în armură de când cu mizerabilul ăla care a încercat să mă sugrume pentru că l-aş fi călcat, chipurile, cu tocurile pe ochi.

Nici măcar pentru că toate capcanele cu declanşare programată pe care le-aţi pus pică acum în capul meu, încât chiar să nu mă pândească administratorul zi de zi, şi tot n-aş putea să intru în casă ca oamenii, e coadă de reclamanţi la uşă de zici că-s Sfânta Parascheva.

Nu. Te urăsc pentru un paragraf, unul simplu şi mititel, şi în care, culmea, aveai dreptate. Tocmai de asta e detestabil. Fiindcă trebuia să ştii că din paragraful ăsta aparent inofensiv: …

” ND va fi votat o grămadă de PDLiști dezamăgiți, iar dacă se plasează înaintea lui Prigoană, ceea ce mi se pare mai curând probabil decât posibil, Udrea ar cam trebui să își strângă gențile și pantofii de pe biroul ei de la PDL București, după ce a tras cu dinții să îl impună pe mustăcios. Ceea ce sper că se va întâmpla, de altfel.” (Amintesc că ND înseamnă Nicuşor Dan, cu care tu ţineai. Ce s-a mai întâmplat cu el, oricum? L-ai sechestrat să te înveţe matematică? Ştii că eşti fără speranţă la capitolul ăsta. A, nu ştii? Noi, toţi ceilalţi, ştim; de când ne-ai fugărit cu drujba ca să recunoaştem că triunghiul are patru laturi.)

… O să iasă o tragedie. Anume, că Elena Udrea chiar o să-şi strângă pantofii de pe sub birourile din Bucureşti. Ce nu ai prevăzut, Rhetto, în graba ta s-o detronezi pe Mama Omida, a fost că nici o boală nu dispare aşa, în senin. Bolile numai apar din senin, odată ajunse în ceaţa românească nu le mai place seninul şi nu o să se întoarcă acolo. Deci,  unde o să se ducă, poate te întrebi, încercând să înţelegi, totuşi, de ce te urăsc aşa de tare încât ţi-am otrăvit pisicile?

Îţi spun eu unde o să se ducă. O să se ducă la Roman, Rhetto, să candideze acolo, chestie pentru care cred că o să-ţi mai cumpăr vreo trezeci de pisici, ca să le pot otrăvi şi pe alea. Fiindcă tu i-ai dat ideea. Na, poftim. Elena Udrea ne citeşte. Şi, datorită ţie, acum e periculos de aproape de livada mea de ţuică de la Dorohoi, despre am povestit, deci nu ai nici o scuză că nu ştiai. Şi pe care livadă o s-o facă destinaţie turistică, pentru că asta ştie să facă, mi se pare. Nu? O să mai rămână din livada mea de ţuică doar o frunză, pe care să o pună în locul ofiliturii ăsteia de brand turistic. Ştiai că nu i-a ieşit cu turistificarea (sau cum dracu s-o zice) Drumului Vinului. Ştiai asta, şi tot i-ai pus sub nas alternativa.

Aşa că vreau să te anunţ că tocmai te-am abonat la Etno TV. Te-ntrebi  care-i şpilul? E singurul canal tv pe care-l mai ai şi ţi-am furat telecomanda, ţi-am stricat butonul de pornire/oprire şi ţi-am lipit ştecherul tv-ului în priză. Nici nu te gândi să umbli la siguranţe sau cabluri, sunt blindate. Audiţie plăcută.

4 comentarii

 1. daca nu auzi de ND e ca poate face si tace. o ipoteza de verificat, nah. sa-l intrebi pe blog.
  nu vreau sa stiu însa ce fac aia care-au baut sampanie ieftina din pantofii scumpi ai dnei Udrea. de-au ramas umezi pe sub birouri. da’ parca as vrea ceva despre festivalu’ ala de teatru serios.
  au când petronia nu zice nimic, totul e bine?

 2. … Sau despre Noaptea Bibliotecilor, că despre cea a minții citim și vedem zilnic. 😀

 3. in acord cu proverbu strabun
  „sa-ti iei vara o sanie si iarna un car
  cu bere”,
  babele ar trebui sa hiberneze vara si nu iarna.
  deci
  postul de mai sus sa fie inca o dovada ca lumea sta acum cu capul in jos?

 4. Nu la Roman, ci la Pascani. E mai aproape de Dorohoi. Cassandro, ce competentze ai….!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s