Ucideți câinii bagabonți

Acum câteva zile am repurtat, e adevărat, cu ajutorul soră-mii, o mică dar importantă victorie în lupta cu apucăturile absolut necivilizate ale poporului român, căci de ele va fi vorba în continuare.

Dar ca să începem cum trebuie, să propunem o axiomă: fiind un popor predominant necivilizat, românii au drag de necuvântătoare. Să aprofundăm această teorie: faptul că are drag de necuvântătoare nu face poporul român nici milos, nici inimos, nici blând. Nu, îl face necivilizat, cel puțin atâta timp cât prin această dragoste a lui fabuloasă deranjează oameni care n-au nici în clin nici în mânecă cu respectiva dragoste, care se poate consuma liniștită în intimitatea apartamentului – sau, mă rog, a grotei, mai degrabă – rămânând în felul acesta privată.

Ca o adăugire, să menționăm că este vorba de animale mai degrabă casnice, cum ar fi câinele și vecinul, deși probabil că ar putea fi și șerpi. Caracterul românilor, să recunoaștem, sugerează asta.

Și ca să ne plasăm și mai bine în context, să studiem versurile simptomatice ale unui celebru cantautor român. Iată cum versuiește el:

La uşa mea, azi noapte a venit
Un câine amărât şi prăpădit.
Tremura de frică, vai de el,
Ce viaţă necăjită de căţel...

Inconștient de forța mobilizatoare a versurilor lui, autorul merge însă și mai departe, afirmând chiar că:

A rămas la mine şi-mi plăcea
Că pe cei răi din stradă îi lătra
Copiii uneori îl necăjeau
Când peste gard, cu pietre-n el dădeau

Desigur, nu e nevoie de mai mult ca să ne dăm seama că marele om este 
iresponsabil. Cântând astfel, la strună, la chitară, el devine fără să vrea 
idolul unei întregi categorii de oameni, doar că nu cea mai flatantă cu 
putință: e vorba de oamenii săraci, atât la pungă cât și cu duhul, care 
nu mai găsesc în fața loviturilor sorții alt sprijin decât blănița lui Azorel, 
sau codița lui Bobiță și tot așa, imaginația e limita în cazul de față. Și, 
normal, tot fără să vrea, devine sau ar putea deveni portavocea unei alte 
categorii sinistre de oameni – oengiștii responsabili cu drepturile animalelor.

Nefiind de aceeași părere cu acest Bob Dylan al zoofililor, căci putem 
avansa chiar ipoteza că asta e ceea ce stă de fapt la baza acestei apropieri 
nefirești între om și animal, deci nefiind deloc de aceeași părere, am încercat 
zilele trecute să-l omor pe Ciorăpel, câinele bagabont care lătra la oamenii 
așa-zis răi care treceau pe strada noastră (Menterești colț cu Popleoasca). 
Aveam o bucată de carne, un drug de fier și eram hotărâtă să-i storcesc 
creierii, după care să arunc hoitul în stradă drept exemplu.

Iată însă că apare sor-mea, mai sensibilă la sânge, cu un număr de telefon: 
9520, de la Poliția Animalelor, sau ceva de genul ăsta. Restul a fost o 
minune: oamenii au venit, l-am arătat pe Ciorăpel, m-am uitat chiar în ochii 
lui fără nicio remușcare, după care același Ciorăpel a dispărut pe vecie. 

Deci se poate.

Totul este însă să vrem, să ne dorim acest lucru. Iar din acest punct de 
vedere, care ar presupune probabil o educare masivă a populației, 
demersul apare ca fiind aproape imposibil. Cum să-i explici unui om inimos 
că dacă vrea să țină în viață un câine agresiv poate să-i dea de mâncare în 
propria casă și nu pe stradă? Nu poți. Omul, inimos cum e, simte nevoia să 
împărtășească omenia lui cu întreg universul, cu natura, cu tot ceea ce îl 
înconjoară.

Lucru care îl face, iremediabil, un cretin. Sau o cretină, după caz.

În ce mă privește, voi continua să sun la acest 9520 ori de câte ori va fi nevoie, 
fără să-mi pese de soarta ulterioară a câinelui cu pricina. Ba chiar mă va 
durea în cur dacă moare sau trăiește, dintr-un motiv simplu: locul lui nu e 
pe stradă. Asta se cheamă civilizație, iar dacă am de ales între a-i fute un 
fier în cap și a merge liniștită pe stradă, voi opta mereu pentru prima variantă. 
Sigur, metoda cu pușca e și ea ok.

Și ca să evităm comentariile cretine: da, mă refer, la câini bagabonți și nu de 
apartament, da, mă refer la cei agresivi și nu cei de rasă, pierduți recent și, da, 
mă refer la câini bagabonți și nu la pisici de același fel.

no_dogs

73 comentarii

 1. Eu nu am gasit pana acum caini vagabonzi agresivi. Este foarte posibil sa avem notiuni diferite despre ce inseamna agresiv dar ma indoiesc ca ati petrecut toata viata in biblioteca si ca toate situatiile in care frica v-a coplesit au fost rezolvate cu un telefon, cu o bucata de carne sau cu un drug de fier.

 2. Sorin, așa cum avem noțiuni diferite despre ce înseamnă agresiv, tot așa avem noțiuni diferite despre locul în care trăim: eu trăiesc în România, tu, probabil, în Germania.

 3. Cand am vazut titlul postarii eram convinsa ca o sa fie despte individul care a injunghiat un caine pe strada in plina zi. Iaca s-a potrivit altfel.

 4. Plutește în aer, se pare.

 5. Corect 100%! La urma urmei, hoardele de câiniu vagabonzi sunt rezultatul iresponsabilităţii aşa-zisilor iubitori de animale, suflete simţitoare, care iubesc traiul printre dobitoace, că aşa-i ECO. Genul ăsta de inimi duioase şi-au luat câte-un patruped, că-i tare frumos şi simpatic când e căţeluş (ce de pluş)… eh, da’ timpul nu stă-n loc şi la fel omu’ s-a plictisit repejor… l-a lăsat să zburde liber pe stradă. Animăluţul a întâlnit alţi semeni de-ai săi şi uite-aşa în decursul a vreo 20 de ani prin orice oraş sau orăşel din patria asta plină de oameni iubitori de animale, bântuie haite de corcituri care latră fără discriminare, iar noaptea te fac să visezi nu la un drug de fier ori puşcă, ci grămadă mare de grenade defensive să fie soluţia mai eficientă.
  Cât despre civilizaţie… păi dacă în toată istoria asta a naţiei, despre care la şcoală ni se zicea că-i bimilanară, n-am ajuns încă la genunchiul broaştei… aş lăsa-o mai uşor cu speranţa că o vom atinge vreodată….

 6. Bine, ar fi de amintit și municipalitățile orașelor ca având o enormă responsabilitate. Uneori nici nu știi asupra cui să arunci grenada defensivă, a câinilor sau a primarilor. Dar, ca de obicei, culpa se transformă într-un cerc vicios în care, evident, nimeni nu e vinovat.

 7. Mai fata, gândești in colturi, limitat si primitiv!! Nu știu unde ai fost educata si crescută, insa indemnul tau de a ucide, pana la urma niște suflete, mă lasa muta! Probabil dacă ai fi luat contact cu lumea civilizata, ai fi știut ca, in occident, oricine face rău animalelor sau le chinuie, risca de la amenzi pana la închisoare! Mi s a întâmplat sa fiu muscata o data de un câine, dar de aici si pana a-i dori moartea, e cale lunga! Învață sa iubesti animalele, si ele te vor iubi! Pana la urma, ele simt oamenii! Si încă ceva, cine nu iubeste animalele, nu iubeste oamenii! In fine, nu am de gând sa militez aici pentru drepturile unor suflete nevinovate! Probabil, ca dacă ai fost agresata, de acum ești atât de radicala, au avut un motiv! PS, am văzut intr un comm ceva mai devreme, postat de alt destept ca acești cătei sunt dovada iresponsabilitatii unora care si iau animale, apoi le abandoneaza… Sunt sute de câini, nu 30… Alta este soluția, nu sa i omori cu zile..Ce repede am scapa de atâtea gândiri inguste, dacă, de fapt pe ACESTEA am putea sa le omorâm….

 8. Sigur, o altă soluție ar fi ca cei care-i hrănesc să-i ia acasă, nu știu dacă am menționat asta sau nu.

 9. Nu prea cred ca asta e o solutie…. de fapt este da’ ăia de îi iau acasa de la ecarisaj nu o fac pt a-i duce acasă (adopta) ci pur şi simplu pt a le da drumul înapoi în strada… N-ai ce face, ăsta-i omu’ nostru cel simtitor la inimioară… vorba aia: Too many idiots, too few bullets.

 10. O bucata de carne si un drug de fier … Hmm, dragul meu Watson, surorile comunistoide locuiesc in zona Obor. Q.E.D.
  Apoi, nu inteleg de ce discrimineaza. Pisicile de ce nu ? Nu trage la bucati de carne ? Canii da rasa da ce nu ? Nu trage la drug da fier ?
  Apoi de apoi, cum sa zavorasti bietu animal intr-un apartament ? Canele ie proiectat sa zbantuie pa strazi, nu sa sa rostogoleste pa persane. Pa persane sa rostogoleste Fuffy, Dick si alte miniaturi.
  Al patraule apoi, de ce e mentionat Bobita ? Bobita e nume de baetel nu da catel. E ca un micu printz al cartierelor da oameni ai muncii. Eu stiu un Bobita care a fost sfasiat de canele da rasa a lu un patron da butica. Nici canele nici patronu n-a patit nimica. Bobita in schimb a inceput sa prinda mucegai dupa trei zile.
  Ultimu apoi, respectu, cum ar fi om-animal si pa dos este reciproque. Deci nu e frumos sa incalci habitatu. Nici tu animal la om nici tu om la animal. daia io as suna la 9250 si cand vad un catel ranjind coltisorii la trecatori da si cand vad un dobitoc care aprinde grataru in mijlocu paduri ca la el n sufragerie. Si as suna la toi 92xx-ii cand vad un dobitoc care secera o padure cum secera macu in campu cu grau.
  Concluzia din ipoteza e genial da adevarata. Poporu ie necivilizat. Nu finca cohabiteaza cu cateii bobita care nus de rasa. Ci finca inca nu face distinctie intre strada si codru verde. Restu ie numa neshte consecinte pa cale de a se croniciza.
  Sa ne revedem cu bine tovarasele Marx.
  P.S. imi spunea un tovaras ca diazepamu in combinatie cu carnea face minuni.

 11. Haha, domnule Bob, dar câtă vervă! Vă simteți bine pe la noi 🙂

 12. Doar incercam sa subliniez strengareste ca ar fi de dorit sa lasam salbaticia in pacea ei ca sa ne lase si ea in pacea noastra si invers 🙂

 13. Draga mea, dacă nu ai altă sursă de inspiraţie, poate n-ar mai trebui să ai blog? Crezi că nu putem trăi fără tine, fără observaţiile tale stupide şi fără limba ta golănească? Prin ce crezi că te distingi?

 14. intrebare simpla,pe care surprinzator nu a pus-o nimeni.deci…Ciorapel…ce facuse ..latra?ca asa se intelege.sau muscase pe cineva,eventual pe dumneata(in kara ka chi ki cha,ca sa fiu cu spiritul vremii)?putina claritate daca se poate.da.recitind textu..asta reiese .Ciorapel latra.si asta insemna ce?ma rog.sper ca sezizezi disporportia chestiunilor.daca nu…..schimba dipotriile.(schimbati daca e cazu si personalitatea multipla poarta si ea).despre popoare necivilizate…..asa ca sa mai afli un alta .:la Athena (asta e in Grecia,mama necivilizatiei)caini frumosi si mari se lafaie sterlizati ,vaccinati etc.pin tot locul.si simpatici.chiar daca latra.poporul are alte griji .umbla cu drugul de fier dupa guvernanti.ptr probleme serioase.ok.esti de cacao cu articolul,in care spui de fapt ca umbli sa dai in cap unui caine care latra.get the point?intrebarea e ce om zdravan la cap ,chiar enervat ar face asta?ca este o problema cu cainii si ea se putea rezolva dar s-au furat bani …e alta faza.bine.hai ca ai pus punctul pe I (grec) cu alcatuirea asta literara.p.s ca fenta,una din ultimele poze ale marelui Enescu este cu cainele langa pat.(asta apropos de dragostea de animale si etc)

 15. Babo, pagina ta se vede ca o pulă pe telefoanele mobile pentru că deși ai textul setat în fiecare SPAN pe ‘Times New Roman’, serif, tot căcatul e încadrat de tag-uri PRE. Pricepuși? Mai exact, la liniile 211 și 216 din acest HTML.

 16. Păi tocmai ce ne-a spus Andreea mai sus că un cetățean a înjunghiat un câine pe stradă. Deci realitatea ne confirmă că se poate ca un om enervat să facă treburi de genul ăsta.

 17. @ beranger – să mă cac în el de text, am văzut, am încercat să repar dar se vede că nu mi-a ieșit. Iar acuma sunt obosită și vreau să mă culc…

 18. Un mare filozif spunea:”Un om inteligent se naste sau devine bun pe parcursul vietii dar un om prost este rau prin definitie”Mare dreptate avea! Eu am mai observat ca oamenii uriti fizic sint uriti si la suflet!Tu si sora ta intruchipati tot ce are mai urit si mai hidos acest neam romanesc!Cum naiba de nu-ti este jena???!!!Dupa ce ca esti idioata si vorbesti ca la usa cortului si nici macar corect gramatical mai ai si tupeul extraordinar sa te falesti cu faptele tale criminale!!!Cine naiba te-a facut pe tine si pe sora-ta stapine pe soarta acestor fiinte nevinovate???!!!Cine ne-a facut pe noi oamenii stapini pe acest pamint???!!!Dumnezeu a lasat toate aceste fiinte cum te-a lasat si pe tine sa traiesti cu toate ca nu meriti!!!Din cauza unora ca voi doua,fara cel mai elementar bun simt suntem atit de blamati in toata lumea!!!Vorbesti de civilizatie???!!!Asta numesti tu civilizatie???!!!Crima asupra unor fiinte nevinovate si fara aparare???!!!Hai sictir idioatelor!!!Daca ar durea prostia ati urla in permanenta!!!

 19. Păi și tu de-asta faci atâta gât p-aici, urlă prostia din tine?

 20. treceam frumos prin bucurejti. când colo apare un dulau de beskerville si ma musca de curul strâng. baaai, e guvern de stânga si la voi, ptiu fir-ati. îi zic „porcule” si el pleaca satisfacut cu halca de cur intre dinti. sacrificiu pentru binele poporului, sa aiba si saracii ceva in gura.
  mai p’orma haiti, apare un tzigan albinos si ma musca de portofel. baaai, unde te trezejti, la paris? dracu de civilizatie balcanica. nu mai e ca pe vremuri dom’le. sa plece toti la paris dracu, sa am linijte si cutzu-cutzu-by-night

 21. singurul lucru cu care as fi de acord in acest articol e ca patrupedele fara stapan nu au ce cauta pe strada ..insa argumentele aduse de autoare denota o gandire limitata..in primul rand prezenta sau absenta cainilor vagabonzi nu reflecta gradul de civilizatie….civilitatea o dobandesti prin modul in care alegi sa gestionezi aceasta situatie ..si anume intr-un mod cat mai uman posibil (pusca, drugul de fier , otravirea nu sunt nici pe departe solutii civilizate)…orice caine ar trebui sa aiba o familie care sa-i ofere dragostea si ingrijirea de care are nevoie dar realist gandind nici o asociatie de protectie a animalelor nu va putea sa le asigure la toti de pe strada acelasi lucru (se x f repede, adoptiile merg greu, incompetenta autoritatilor si iresponsabilitatea stapanilor de a-si steriliza animalul, abandonul…pe scurt sunt depasiti de situatie)..astfel eutanasierea (facuta in conditii decente..cel putin a celor bolnavi, batrani sau agresivi) mi se pare a fi mult mai umana decat alternativa…(tin sa mentionez ca multi nu fac sau nu vad diferenta intre a ucide sau eutanasia asta fie ca nu stiu ce inseamna termenii sau parerea mea vina autoritatilor care au facut din ele sinonime .)

 22. Bre Asicris, dacă nu-ți place aici, nu mai veni. Nici eu nu intru la tine-n casă să îți admir mileul de pe televizor.

 23. in momentul in care vor fi eutanasiati si vagabonzii, cersetorii, hotii, violatorii si cretinii! mizeriile astea deranjeaza mai mult decat un caine care nu a ajuns pe strazi din vina lui ci din cauza mentalitatii stricate a romanului!

 24. aoleooo …tot ce scrie mai sus e opera unei femei ? asa zise „doamne”, presupusa „mama” , presupusa „fiinta delicata si sensibila ” …………..nu ma mai mir ca barbatii au inceput sa ne trateze pe toate ca pe niste camarazi masculini …………….. mi e jena mie de jena ta , autoarea instigarilor de mai sus !

 25. Lu, nu-i chiar așa. De exemplu, dacă ar fi eutanasiați și cretinii, tu n-ai mai fi putut posta comentariul tău. Și ți-ar fi convenit? Eh?

 26. Hummm… cate comentarii acide din ciclul „Si cainii sunt oameni”…
  Si da, le dau dreptate! Gata, destul cu nedreptatea pentru caini! Suficient timp au fost marginalizati si huliti! Zic sa li se dea in sfarsit drept de vot si salarii egale cu ale femeilor! Asa nu se mai poate! Ce e cu marginalizarea asta!?! Saracii catei ghetoizati pe unde se apuca, fortati sa duca lupte de gherila urbana si partizanat printre blocurile comuniste intunecate, doar-doar vor reusi sa prinda-n colti o buca’ de halca de capitalist care le pune bisturiul la outze! Fir-ar voi sa fiti de nazisti nemtalai si porci de… (stai asa ca porc de caine nu e politic corect…) porci de maimute (ha!)!
  P.S. eu sunt de acord ca cel mai bun prieten e cainele, mai ales ca pe masura ce cunosc mai multe femei, iubesc cainii mai mult, dar cu maidanezii e problema mare si pe masura ce ma lovesc de ei pe strada si ei se lovesc cu dintii de mine, incep sa apreciez compania femeilor. Ori asta nu face deloc bine misoginismului meu! Al dracului dilema…

 27. Un ‘articol’ jenant !! Nu stiu de ce mai aveti blog, probabil e la moda intre comunisti, nu? Daca faci galagie pe strada sa stii ca te pot lovi si eu cu un par in cap, ca doar m-ai deranjat. Ce zici? Cand toata lumea cu adevarat civilizata construieste adaposturi si implica lumea in actiuni de voluntariat pentru ajutorarea animalelor fara stapan voi v-ati gasit ff ‘destepte’ sa INSTIGATI LA VIOLENTA impotriva lor. RUSINE!!! Mi-e sila ca traiesc in aceasti tara cu niste persoane LIMITATE, INFECTE, NECIVILIZATE, SUBUMANE si TICALOASE!

 28. Ce taranci proaste mai sunteti…asta e blog?Asta e gandire?Surorile Marx sa ne pupati in cur pe toti…..si s-o sugeti big time va dorim….

 29. Du-te fix in pizda matii de unde ai iesit, din greseala, jeg ordinar si imputit ce esti. Locul cainilor nu e pe strada, dar vite ca tine isi abandoneaza cateii cumparati de craciun dupa o saptamana, si ghici unde? Fix pe strada. Asa ca, daca locul cainelui nu e pe strada, tu ar trebui sa fii la puscarie. Nu poti omora un animal pentru a-ti face pe plac cateva zile. Din nou, te-n pizda matii, vaca imputita si nespalata. Asa sa-ti dea Dumnezeu, sau ala in care crezi si la care te rogi cand ti-e greu, pe cat de mult bine ai facut in viata ta unor animale nevinovate. Curva nespalata!

 30. Futu-va-n gura de sarace proaste! Surorile pizdii! Cretine care ar trebui eutanasiate sunteti voi! Sunteti tari in gura pe saracia asta de blog…ca daca ne-am intalni in realitate…

 31. Sunteti 2 Curve nefutute ….batranetea asta v a luat mintile dracu’

 32. Eu sunt de acord cu comentatorii de mai sus si propun sanctificarea cainilor vagabonzi. Eu sunt de acord cu voi, sarile-ar botoanele de la tastatura la babele astea nepricopsite care doresc moartea cainilor bagabonzi! Cum sa nutresti ganduri din astea spurcate mai ales in Postul Pastelui!?! Musca-v-ar Sfantul Rex de poale de babe cainocide!
  Vivat Labus, canis imperator!
  P.S. – de ce nu sunteti si voi niste babe omenoase si nu doriti moartea tiganilor, ungurilor sau evreilor? 😀

 33. Cum ar fi, Răzvane, îți dai seama? Un ocean de oameni corecți politic ar porni să ne omoare instantaneu, asta ca să nu mai vorbim de subiecții înșiși 🙂 Să ne auto-semnăm condamnarea? Îmi dai idei 🙂

 34. propovaduiti prostia si rautatea..not cool!

 35. Ei nah, ce ti-e o condamnare in plus sau in minus. Oricum auto-condamnarea este data deja prin articolele publicate, deci ce va mai ramane de facut este doar punerea juvatului si a gloantelor la dispozitia gerontofililor.
  In alta ordine de idei, se pare ca sunteti extrem de active sexual, dupa cum vad din comentariile babofililor de mai sus. Ce nu inteleg eu este incosecventa acestora, adica unii va dragostesc fizic iar altii va acuza de lipsa de dragaleala cu organele specifice din dotare. Ca si vizitator al dvs. nu puteti, va rog, sa ridicati valul de pe acest mister al secoulului XXI si sa anuntati public care este adevarul? Este posibil ca babele Marx sa fie doua dominatrix care-si poseda masculii dispusi la desfatari carnale si-i lasa intr-o balta de lacrimi, cu inima sfasiata? Sunteti oare niste Mantis Religiosa care-si decapiteaza sufleteste iubitii si iubitele?
  P.S. – Io zic sa gasim o cale de mijloc legate de cainii vagabonzi, mai ales ca vine Pastele, si, pentru ca stam cu banii din ce in ce mai rau, sa punem pe masa pascala caine, in loc de miel. Si uite asa am rezolvat problema. Uciderea animalelor sfinte este unanim acceptata de orice om intreg la cap si cu studiile neterminate. Ce ziceti?

 36. Ai grjij, poate vorba aia cu … o sa arzi in iad nu stii niciodata daca se poate adeveri sau nu…

 37. esti o cretina care merita sa moara in aceleasi adaposturi!!!! de ce sunt mai bune mitzele decat cainii? pentru ca esti o frustrata ordinara!!!!! sper sa nu raspunzi!

 38. apropo de noua taxa pt stapanii care nu vor sa-si sterilizeze cainii …perfect de acord cu ea ..la cat de multe animale sunt abadonate ,,,eu personal as mai introduce si o amenda usturatoare pentru abadon ..+ ore de munca in folosul comunitatii …aici e radacina problemei …cu precadere in zonele rurale….ar trebui impusa sterilizarea obligatorie a cainilor din curtile taranilor ….aceeasi masura si pentru cei de rasa (cu exceptii)….plus ..ori cat s-ar bate in cap aparatorii animalelor , repet, sunt depasiti de situatie ..sterilizarea, adaposturi si/sau adoptiile nu sunt suficiente ..trebuie introdusa si metoda eutanasiere(evident nu cea primitiva a autoarei)…asta pentru ca m-am si saturat de asa zisii iubitori de animale sau asociatii de genu care au reusit sa faca dintr-o cauza nobila o adevarata afacere iar bietii cateii tot muritori de foame raman ….bineinteles ca unuii vor milita in continuarea anti-eutanisiere …p[entru ce mai strang ei fonduri pe urma ?de unde isi vor mai umple buzunarele ?…

 39. deci noi traim în grota, voi, 2 babe semidocte si senile, în palat! poi fereasca-va d-zeu sa ne întîlnim… k ce v-ar fi facut catelul ar fi un alint… pacat k v-ati nascut…

 40. pacat ca existati…asa ganduri ,,frumoase”va trimit pe cat de ,,frumoase” sunteti pe interiori……

 41. Ce sa va urez de Paste? O intalnire in miez de noapte cu un boschetar beat pe care in nemarginita dvs.dragoste de oameni nu-l veti trata cu drugul de fier in cap sau pusca!

 42. ah! mi-ati starnit o sanatoasa mânie proletara, babelor.
  daca toata lumea ar creste pe langa blocul vecinilor cate un maidanez, am avea si noi, romanii, conservele noastre de exportat si n-am mai importa preparate de vita olandeza negociata in cipru, transformata in ungaria dar provenita din abatoarele mioritice de cai. ca de unde atata cal? uite, cainele e mult mai usor de crescut, il lasi sa manance umpic din trecatori. bai babelor, daca eram pe vremea aia buna comunista, va denuntam direct la securitate, nu va mai injuram pe blog precum cetatenii astia foarte respectabili si mâniosi.
  da, la securitate dom’le, ca asa e omeneste.

 43. Să vină Kim Jong-Un! să vină Kim Jong-Un!

 44. This is war !
  Doamnelor, domnilor, dragi iubitori de animale, dragi oameni buni, trecand peste fantezia dizolvata cu sarcasm in calimara cu a carei cerneala a fost scris acest post, nimeni nu umbla cu satarul dupa catei fara stapan, ori dupa pisicute, fie ele de rasa ori nu, animate de blandete ori de agresivitate. Problema este cam asa, in TOATA lumea disciplinata (evit voit cuvantul „civilizata” fiindca prin civilizatie au trecut multe tari) animalele fara stapan, ba CHIAR cele cu stapani neglijenti, sunt cazate in adaposturi specializate, unde sunt curatate, tratate si oferite spre adoptie cetatenilor aflati in cautarea unui animal de companie. Uneori, din pacate, din cauza ca nimeni nu doreste sa le adopte, se recurge la solutia eutanasierii fiindca intretinerea lor costa. Costa mult. E trist, dar cineva trebuie sa plateasca, iar bugetul nu poate fi irosit. In fiecare zi alte si alte animale sunt aduse.
  Cu alte cuvinte, in aceste tari, pe strazi nu sunt nici catei, nici pisicute, nici hamsteri (e drept, in unele, noaptea misuna sobolanii). Cam asa se intampla in lumea disciplinata. In cealalta lume, cea indisciplinata, nu e nici o diferenta intre strada si codru des. Catei, pisicute, vacute, porcusori, gainuse, maimutici, toate sunt pe strada printre picioarele trecatorilor, printre tarabe, printre de toate. Personal inclin sa traiesc intr-o tara disciplinata. Desigur, fiecare are dreptul la o optiune in acest sens. Desigur militez in acest sens pentru transformarea adaposturilor de animale din tara noastra in ceea ce trebuie ele sa fie. Recunosc ca astazi sunt un fel de lagare de concentrare, desi pe hartie arata ca niste hoteluri de 4 stele. Poate in directia aceasta trebuie sa indrepte energia noastra a tuturor, mai mult sau mai putin iubitori neconditionat de animale fara stapan.
  In alta ordine de idei, cunosc multi iubitori de animale care lacrimeaza chiar si in fata unui catel agresiv, aparandu-l de spaima (!) trecatorilor, dar n-am vazut niciunul sa lacrimeze in fata unui copil necajit.

 45. Bai, exista un mit cum ca romanii sint niste artisti ai injuraturilor, c-o pot tine juma de ora fara sa se repete, poezia defularii, chestii d-astea. Vaz ca era doar atit, un mit.

  Apoi, cita minte iti trebuie sa intelegi ca tema postarii este exasperarea si nu metoda. Chiar o vedeti pe baba Veta, la virsta ei, alergind cu drugul de fier dupa cotarle? Pfff…. Pai ce? Si-a cumparat drujba aia cu aruncator de grenade degeaba?

 46. Mersi Bob, mersi Dragoane! Gata, numai posturi cuminți cu panseluțe și păpădii, de-acuma, promit, altfel trebuie să suspendăm blogul. Parol!

 47. opa, domnu’ bob. nu inteleg de ce te plangi cum ca nu sunt bani.
  ba sunt. in primul rând ca noi de la „asociatia maidan-zeilor liberi” avem o solutie simpla si de stânga clar: sa plateasca ceilalti. cu asta cred ca ti-am inchis gura.
  in al doilea rând, dar nu si cel din urma, de-aia exista spitale si sectii de urgenta, bai domnu’. sa zicem ca o haita de maidanezi ataca un copil si-l sfârteca. stai asa, vine salvarea si il duce la spital. il duce. e civilizat? da, civilizat. il opereaza medici calificati, cu halate si manusi. asta e civilizatia, dom’le. mediu steril. ce vrei mai mult.
  aaa, la cainii aia traumatizati nu se gandeste nimeni, nu-i duce nimeni la psiholog, macar la psihanalist sa-i descoasa cu anamneza. viata de câine. mda, copilul acela nu-si mai revine. pai cine l-a pus sa mearga pe strada? haimana. in loc sa stea la scoala. era un copil rau.

 48. Eu nu cred ca acest articol a fost scris de babe.Nicidecum.O/or fi vre-un obsedat care se plictiseste si vrea cu tot dinadinsul sa fie bagat si scos pana la maximum in ma-sa,probabil il excita treaba asta,probabil a fost violat la viata viata lui de vre-un animal,si a meritat… E prea debil mintal. Iesi mai Hitler al animalelor la o plimbarica,aeriseste-ti mintea,cata mai ai… Este o vorba: „Nu te pune cu prostul ,caci are mintea odihnita!” ,doar ca tu nu prea ai minte,retard,asa ca o transform zicala in :” Nu te pune cu prostul,caci nu are minte si nici odihnit nu e!”

 49. e perfecta metoda cu pusca! acum, spune-mi si mie unde locuiesti….aa, uitasem, ai scris mai sus..Menterești colț cu Popleoasca.

  tara de cretini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 50. pfff de ce nu ma mira ca tara asta se scalda in mocirla cand e reprezentata de oameni ca tine? De ce dracu’ nu exista si un numar la care sa putem suna si sa dispara jegurile ca tu si surioara ta cretina? Oare nu tot din cauza unora ca tine sunt cainii aia in strada? Ca asa ma bate gandul sa organizez niste pande cu niste amici mai colorati si cum vad un cretin care arunca pui de caine/pisica in strada sa le crap capul cu acelasi drug cu care ai dori maria ta sa omori niste biete patrupede care nu au ales sa sada in strada in frig si ploaie, sa vad ce kkt au in cap. Oricum daca ti s-a urat cu binele sa ma anunti! Sunt maaaare amatoare de batut fraieri de genul asta…

 51. @a-sociatia liberilor maidan-zei
  Ăăăă, mi-a rămas un colț de guriță dășchis, și iacătă cuvânt prin el. Ăăăă, n-am priceput comentariu lu matale. Poate încerci ceva puțin mai coerent ?

 52. Din ce înțeleg din comentariile unora (sar cu eleganță peste cele cu logica inversă, de tipul „dacă te-a mușcat un câine, e vina ta”, pentru că emițătorii lor dovedesc atâta prostie încât sigur se autodistrug încercând să scobească în nas o priză în viitorul apropiat), nu am dreptate să pun viața unui om mai presus de cea a unui câine, în condițiile în care eu trăiesc într-un oraș și nu mușc pe nimeni. Foarte bine, e folositor de știut pe cine să calc cu tancul dacă am de ales.
  Pe ăia care ne amenință cu bătaia îi invit să se uite în oglindă și să recapituleze foarte sincer cam care le sunt, de fapt, capacitățile în stiluri de luptă utile. Ăla cu tastatura pe net nu se pune.
  Tot nu pricep de ce e vina mea, om care nu a avut în viața lui un câine, dar a fost mușcat de trei, că există câini vagabonzi în București. O să încadrez remarca asta la „n-am argumente, deci mă-ta-i grasă”. În altă parte n-are loc de prostia cu care vine la pachet.
  Despre sfaturile lui „Câinele, cel mai bun prieten al omului” nu pot să zic decât asta: copile, ai face bine să-ți urmezi propriile sugestii superficiale și nerealiste. Ridică-te puțintel de la calculator, ieși în lumea reală și apoi povestește-ne cât de aerisit ți-e creierul (asta cred) în contact cu niște javre agresive degeaba. Mă refer la câini.

 53. la fel se poate spune si despre logica ta petroniamarcs…la fel de inversa iar emitatorii tai dovedesc la fel de multa prostie ..ca cei pe care ii condamni ..uite un exercitu de logica mai usor de urmat ..o alta denumire pentru cainii vagabonzi sunt caini comunitari . de la comunitate…Bucurestiul e o astfel comunitate..pentru ca traiesti in Bucuresti ..faci parte din acea comunitate ..astfel orice problema a acelei comunitati devine o problema pentru fiecare din membrii ei ..precum si responsabilitatea de a rezolva ..acum bunul simt,educatia etc …determina modul in care se poate solutiona problema *mai mult sau mai putin civilizat)…….cat despre expresia „cainele, cel mai bun prieten al omului” daca ai zis ca nu ai avut niciodata un caine si nici nu ai de gand sa ai vreodata ..atunci nu ai cum sa ti da-i seama …sau mai mult de atit cu parerea ……

 54. Leutu, aș vrea să fac și eu observații despre logica ta, dar n-am despre ce. Ce ai scris tu e o înșiruire de sentimentalisme cu o inflație de puncte de suspensie, care au valoare argumentativă zero. Cât despre singurul lucru din comentariul tău care ar putea aduce a argument, anume derivația termenului „câine comunitar” (comică, de altfel, și bazată pe o premisă care e de fapt o concluzie, adică falsă din punct de vedere logic, dar să lăsăm subtilitățile astea): faptul că ei sunt problema tuturor nu e contestat de nimeni. Dimpotrivă, asta zic și eu: că ar trebui ca toată lumea să fie conștientă de faptul că reprezintă un pericol pentru comunitate, tocmai pentru că atacă uneori membri ai ei. Sau oamenii care mor sfâșiați de câini pe stradă nu fac parte din comunitate? Care-i comunitatea aia, atunci? Grupul iubitorilor de câini care nu-i iau acasă, dar îi adoră pe străzi, admirându-i din mașină?
  Cât despre dat cu părerea, eu în locul tău, serios, m-aș uita la gramatica de bază înainte să mă mai aventurez la așa ceva. „Dai” nu se scrie nici în vis cu cratimă, în nici un fel de formă, deci confuzia e bizară rău.

 55. Leutu, vezi ca propui o corelatie riscanta. Din subtextul mesajului tau deducem faptul ca solutia la problema e cu atit mai buna cu cit cel care a emis-o este mai educat. Data fiind precaritatea exprimarii tale, pe baza argumentului propus de tine, rezulta ca solutia pe care o propui este de-a dreptul odioasa.

  Ca si in cazul altor articole care au generat dispute, am o rugaminte de la comentatori: veniti, nene, cu argumente si incercati sa fiti coerenti cu voi insiva. Utilizarea corecta a limbii in care va exprimati nu este un argument, dar este o conditie necesara pentru ca altii sa desteleneasca ce ati vrut sa spuneti in propozitie.

  Ma rog, mai ramine si varianta in care sinteti amuzanti, caz in care nu mai conteaza daca ne injurati sau ne pupati (ceea ce pentru baba Petronia e cam acelasi lucru, da’ asta e deja alta poveste)

 56. Mâncând o minunată bruschetta acum trei minute și 12 secunde (sunt o persoană bruscă și brutală, deci e normal să mănânc bruschette, după etimologia expusă mai sus), mi-am dat seama că am greșit. „Da-i” există, doar că în alte situații, deci în anumite vise se poate scrie și așa. În situația asta, doar în coșmaruri. Ale mele. Așa că stau și mă întreb: poate Leutu voia să zică să dau cuiva ceva. Dar ce și cui? Nelămurite rămân căile gramaticii, totuși.

 57. Soro, da’ specifica chiar Leutu cui sa dai. „nu ai cum sa ti da-i seama”, adica tie, iti, ti. Un fel de dedublare a interlocutorului, mai intii o referire la persoana a doua, urmata de una la a treia. Asa ca ai de ales, ori nu prea stie la ce se foloseste gramatica (concluzie sustinuta si de absenta cratimei in „sa ti”, si de tot restul textului de pina acolo), ori te-a facut schizofrenica (aici am dubii ca „schizofrenic” depaseste in vocabularul lui/ei conditia de insulta, deci nu m-as avinta spre o interpretare bazata pe definitia bolii), ori asistam chiar la o criza a personajului, intervenita in mijlocul frazei, ceea ce a condus la o pierdere a coerentei raportarii la interlocutor. Eu as alege prima varianta, da’ ma stii ca am tendinta sa fie excesiv de politicos.

 58. Io înclin spre a treia, dar mă știi că am tendința să fiu excesiv de suspicioasă cu schizofreniile altora. Cu ale mele mă înțeleg foarte bine. Leutu, pe de altă parte, nu mi se pare departe de genul de personaj care vorbește, dintr-o dată și fără avertisment, despre el însuși la persoana a treia.
  Că tot veni vorba, am o dilemă bruscă: de ce dracu se scrie corect „dintr-o dată”, dacă nu e implicat acel „o dată”, ci „odată”, ca în „odată a început să mă insulte aiurea-n plop”, adică „brusc, subit”? Și dacă „deodată” se scrie legat? Hm.

 59. greseala cu cratima nu a fost cu intentie…dar daca atat va duce mintea…dragoane analiza ta m-a amuzat rau cu atat mai mult cu cat e total eronata …petroniamarcs punctele de suspensie nu sunt decat ca o simpla pauza intre idei, dar in fine…ceea ce sustin e ca un om sau o comunitate de oameni care se vrea a fi civilizata nu va apela la genul de metode pe care tu sau asa zisele surori marx le promoveaza ..si nici nu va cauta sa instige la violenta …nici eu nu vreau sa mai vad caini vagabonzi pe strada dar nu pentru ca asta ne-ar face mai civilizati ..

 60. Atunci, Leutule, de ce anume nu ai vrea tu să mai vezi câini vagabonzi pe stradă, dacă nu pentru că asta ne-ar face mai civilizați? Și cum arată, în viziunea ta de cetățean, o capitală europeană civilizată? Eu, una, aștept cu maxim interes răspunsul.
  Pauzele între idei sunt notate în scris cu puncte, eventual prin separarea paragrafelor. Potopul de puncte de suspensie reprezintă o pauză atât de mare între idei, încât ele își pierd atracția gravitațională și se dezlânează. Întreabă-l pe Dragon cum e cu gravitația, dacă tot te amuză explicațiile lui. (Și dacă tot ai început să te amuzi, poate ne spui și nouă de ce e total eronată analiza lui. Sau chiar e dorința ta cea mai fierbinte pe ziua de azi să demonstrezi că nu știi ce și cum vrei să spui? Că dacă da, nu pot să te împiedic, mai ales că te descurci excelent. Traducere: data viitoare când cineva dă în glumă o prostie pe care ai făcut-o, intră și tu în glumă dacă poți, stai cuminte dacă nu. Oricum, ieși mai bine decât dacă protestezi că tu ai vorbit foarte serios când ai emis perla.)
  Cât despre greșeala cu cratima, stai liniștit, nu te bănuia nimeni pe bune că a fost intenționată.

 61. Soro, „deodata” se scrie legat, asta am lamurit-o. La „dintr-o data” lucrurile par mai complicate. O etimologie pe care am gasit-o, da’ nu-mi parea tocmai academica, sugera o alta acceptiune a lui „data”, aceea de „lovitura”, „palitura”, „ceva dat de cineva in subiectul dataturii”. Adeca, „dintr-o data”=”dintr-o lovitura”. Nu e complet lipsit de sens. Ar mai fi si faptul ca „odata” e adverb de timp, „dintr-o data” e de mod, ceea ce ar sugera un soi de posibil divort etimologic intre ele. Posibil ca utilizarea lui din „odata a inceput sa ma insulte…” sa fie de fapt o contragere ulterioara a lui „deodata” si nu scopul initial al lui „odata”. Si… in definitiv… dracu’ le mai intelege 😀

  @Leutu Ma bucur. Inseamna ca pina si in interpretarea ta indeplinesc unul dintre criteriile de validitate pentru comentariile pe acest blog, acela de a fi amuzant. In ceea ce te priveste, nu indeplinesti niciunul dintre criterii. Nu esti amuzant, vorbesti doar in pareri personale (ceea ce e in regula atita timp cit nu ataci sau incerci sa convingi pe cineva cu ele), nu ai nici o urma de argumentatie rationala in ceea ce spui. La care se adauga o gramatica infecta, cauza ei nefiind, asa cum sustii, neatentia, ci, argumentul fiind recurenta erorilor, nepasarea sau necunoastea.

  Concluzia este ca, desi tu vrei sa te convingi de contrariul, esti o persoana necivilizata. Pentru ca este necivilizat sa te adresezi cuiva incoerent, nepasator, vehement si neargumentat.

 62. 🙂

 63. Bai fosilele pizdii,un drug de fier in cap si nu numai a-ti merita voi.Violatorii,pedofilii,hotii,nu va deranjeaza cu nimic…ii iubiti ca doar sunteti niste criminale infecte.Aveti probleme cu cainii?ce vina au ei ca au fost aruncati in strada?In ce „lume civilizata”e incurajata crima?De unde si pana unde daca esti iubiror de animale esti necivilizat?In mintea voastra de cretine inculte zoofilia inseamna altceva..mai luati dracu un dictionar in mana si uitati-va ca va faceti de rahat cu aberatiile voastre de babaciuni putrezite care umbla degropate.Nu vedeti ca sunteti bolnave mintal?Necivilizate sunteti voi ca instigati la crima,frustratele dracu,arza-v-ar focu de ratate,zdrente terminate ce sunteti!!!!

 64. Fernanda, nu mai bine iei tu o carte de gramatică din care să înveți cum se scrie „ați merita” ca oamenii, și nu ca un semianalfabet care nu știe nici să scrie, nici să citească, așa că-și imaginează că citește (iubim violatorii, pedofilii și hoții etc.)? Ba da. Și un pistol în mâna ailaltă. Nu pentru tine, cum ai merita să sugerez, ci pentru câini, când te hotărăști să ieși din propriul cur și să încerci să te deplasezi pe stradă.

 65. Fernanda, stiu ca sint oribil de ipocrit scriind asta, da’ tu ai scris acest comentariu special pentru a-ti merita soarta, un examen rectal gratuit din partea drujbei marxiene.

  Bine, nu ma astept sa prinzi poanta nici macar dupa citirea comentariului de deasupra.

 66. veta marx asta e doar o nefericită nefutută cu gânduri criminale de la hormoni. În loc să instigi lumea la violență împotriva amărâților de maidanezi, nevinovați de soarta lor, mai bine ai face ceva să-i ajuți să aibă un stăpân și o bucată de pâine pe zi.. EȘTI O CRETINĂ NESIMȚITĂ PUNCT

 67. Lesinatelor,mai bine omorati-va intre voi ca sigur nu ar plange nimeni,ba din contra.Examenul rectal sa vi-l faceti voi saraciilor,moartele dracu,va plictisiti si nu stiti ce rahat sa mai inventati.Scarbele ca voi merita omorate fara mila.

 68. Sunteti mai proaste decat prevede legea

 69. Si inca ceva,normal ca ele sunt nefutute,cine s-ar risca cu niste fosile care deja put a hoit.Le cauta moartea pe acasa si ele fac comentarii care instiga la violenta…Oricum multi terminati de genul asta sunt in viata pt ca e ilegal sa-i impusti

 70. Ce spui soro? Au venit in gasca. Iar a dat careva share la postare pe undeva pe FB.

 71. Tocmai voiam să te rog să te uiți dacă vezi așa ceva la orizont, știi că fiind babă nefutută n-am Facebook și din astea. Uah, ce mi-e dor de vremurile bune în care lumea ne înjura cu ceva de zis, cu sevă, cu spume. Astea au doar niște firicele de salivă pe piept, pe care le lasă ca melcii în urmă pe unde trec. Ceea ce, trebuie să recunoști, e mizerabil și câh.

  Băi cucoanelor, s-o luăm pe rând:
  De la Geanina Yna aflăm că orice ființă umană e obligată de ceva lege (de care eu, una, n-am auzit în viața mea) să se preocupe activ de soarta fiecărui animal de pe planeta asta care nu are stăpân. Lucru care mi se pare că spune multe atât despre mentalitatea ei realistă, cât și despre mentalitatea mea (de vreme ce am ajuns la sfârșitul comentariului ei, ca să pot trage o concluzie). Tot de la Geanina Yna aflăm că e ok să fii o femeie esențial misogină, care pune agresivitatea altor femei pe spinarea activității sexuale, câtă vreme iubești câinii e ok să nu respecți oamenii și să-i consideri doar niște pizde și niște sume de hormoni. Doar iubești câinii. Nu ai cum să greșești.

  De la Fernanda aflăm că o frustrează extrem de tare creativitatea noastră, ceea ce nu știu să fie prima dată când se întâmplă oamenilor, deci nici măcar la capitolul „frustrări” Fernanda nu e în stare să vină cu ceva original. Trebuie s-o informăm pe Fernanda, totuși, că suntem cu examenele rectale la zi, la fel cum e și ea cu indignările sociale care plutesc în aer, dar nu se așază în capete, că n-au unde. Totodată, aflăm despre Fernanda că nu face diferența dintre chat-ul de pe Facebook sau Yahoo Messenger și un comentariu la o postare, sau că nu e capabilă de exprimări scrise de mărime medie, ceea ce mi se pare firesc. Tot Fernanda ne demonstrează că habar nu are ce-i aia o fosilă, cum se conjugă verbul „a risca” și, în general, o stereotipie a limbajului care dovedește că și expresii de folosit la furie înghite pe nemestecate, nu numai opiniile altora. Bine că mai și borăște din când în când, zic eu. N-am vrea să pățească ceva.
  Interesant că simte nevoia să borască pe covoarele noastre de Brussa, în loc să salveze câini prin lume, zic iar, dar deh. Chiar nu se poate toată lumea abține de la mâncat căcat și borât pe covoarele oamenilor. Pentru unii, înțeleg că ține loc de opinie și exprimare. Ce chestie.

 72. E trist sa vezi cum unii „oameni”chiar au trait degeaba.Surorile lui Tutankhamun,aici de fata sunt dovada clara.Si cica sa iti mai fie mila de batrani si sa ii respecti…E adevarat ca de la o varsta o iei razna,dar voi sunteti cu sorcova rau de tot.De ce nu muriti dracu sa scapati lumea de niste terminate ce sunteti.Cu un picior in groapa si tot ale dracu sunteti,in loc sa va traiti ultimele zile frumos…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s