Dacă e noapte și nu e cu muzee, e cu galerii

Oamenilor,

Cel mai probabil, dacă e să mă iau după omorul din oraș de sâmbăta trecută și după numărul îngrijorător de mare de cetățeni pe care a trebuit să-i înghesui în canale și să-i leg de biciclete ca să pot intra și eu ca omul civilizat la muzeele la care voiam să intru, Noaptea Muzeelor v-a interesat într-un oarecare grad. Firește, mă bucur că v-a interesat cel mai puțin fix muzeul pe care voiam eu neapărat să-l văd, adică Aman:

DSC_3111

Dar, în caz că sunteți prea cool pentru muzee, că aveți porniri dadaiste way behind la lettre, sau băuserăți otrava pentru șobolani și ați dormit până marți, vă zic așa:

 1. În seara asta, Noaptea Galeriilor (da, bineînțeles că site-ul e mult mai cool decât cel al Nopții Muzeelor. Cumva, e de așteptat.) Normal că reamintesc chestia asta chiar mai târziu decât pe cea de acum o săptămână, în speranța că poate o să fiu nevoită să trag în umbrelă mai puțini oameni. Nu de alta, dar mațele nu se potrivesc cu modelul umbrelei mele, mai precis cu lipsa ei de model. Dacă voiam o umbrelă decorată cu sinuozități abstracte, îmi luam una așa din fabrică, aia având și avantajul că nu pute. Despre ce era vorba? Așa, despre Noaptea Galeriilor. Na, dacă vreți să vedeți cam cu ce se mănâncă arta contemporană românească sezonul 2013, eu zic să riscați să mă enervați cu prezența voastră.
 2. La palatul Știrbei, unde e Romanian Design Week Preview, și care era unul dintre cele mai interesante locuri de pe lista de sâmbăta trecută, se poate merge până pe 26, adică duminica asta, la fel de gratis ca și în Noaptea Muzeelor, doar că mai puțin ucigător. Dacă vedeți vreo babă studiind crăpăturile și armăturile pereților și încercând rezistența balcoanelor dinspre curtea din spate, salutați-mă și dați-mi ceva de băut, probabil o să am nevoie. Despre palatul Știrbei, în caz că vă sună cunoscut, aici. Despre restaurarea palatului Știrbei, mă îndoiesc că o să trăiesc suficient de mult încât să scriu, cu toate înclinațiile mele matusalemice. Probabil că o să fie folosit în continuare pe post de spațiu mișto pentru cele mai noi chestii de artă contemporană, până când o să pice peste ele și o să devină un happening memorabil.
 3. Make a Point sunt în continuare niște oameni mișto, Aiurart e nouă pe scenă și foarte activă, iar Pavilionul Unicredit insistă de atât timp că e spațiu serios de artă contemporană, încât poate că e timpul să-l credem. Lista e uriașă, și singurul loc unde nu plănuiesc să merg e Curtea Veche, unde am fost de Noaptea Muzeelor. Bine, o să merg și acolo. Pentru că, spre deosebire de sâmbăta trecută, acum e lună plină. Ca și data trecută, îmi doresc sincer să vă urăsc de moarte pentru că de voi nu-mi tihnește experiența.

3 comentarii

 1. Pai bine, babo, acum zici? Cind am organizat deja o vizita prin vinoteca personala? Pfff¹… incep sa cred ca o faci intentionat.

  _______
  ¹ Prin „Pfff…” se va intelege fum alb iesit pe nara stinga, cu vagi urme de flacara , nu mai sus de 120-1200ºC

 2. Dragoane, între 120 și 1200 de grade e o diferență care mă pune pe gânduri în privința a ce înțelegi tu prin „marjă”. Nu știu cum ai scris așa de șmecherește, dar vreau și eu. Te-a învățat nepotul Dumitrașcei, așa-i? Nț…
  Mută și tu vizita pe mâine, că nu se întâmplă decât finala Ligii Campionilor, și nu te știu amator de așa ceva. Normal că intenționat o fac, dar nu pentru voi. Voi credeam că o să vă odihniți aripile dragonești măcar o zi, abia reveniți din Valhahahalla cum sunteți.

 3. Babo, daca compari cu temperatura flacarii pricinuite de fanele lui Tudor Chirila, cam o zecime din temperatura miezului solar, ceea ce consideri matale marja inacceptabila e o nimica toata.

  Cu scrisul e usor. Ai o aplicatie pe calculator, se cheama Character Map, de unde poti insera caractere speciale. Nepotul Dumitrascei e o loaza care scrie => in loc de ≥.

  Din pacate vizita nu poate fi mutata. Dupa plimbarea prin Vatralalalla am simtit nevoia de o plimbare urgenta printre niste Merlot-uri. Za sunar, za betar.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s