La revedere, Horia Gârbea!

La ora la care scriem aceste rânduri, Horia Gârbea se află la marginea uneia dintre pădurile mizerabile de lângă București. E înconjurat de gunoaie și căcați de câine, dar ce mai contează. Atmosfera din jur e întru totul asemănătoare carierei lui, deci nu se poate plânge.

De undeva se aude o vioară. Un îndemn la sinucidere? Nu știm. Telefonul îi sună. Lumea cere clarificări. Dar el nu răspunde. Și-a exprimat opinia destul de clar, cu scurt timp în urmă: el, conștiința lui universală, adică, uriașă, nu se simte vinovată cu nimic de situația de la ICR. El doar și-a făcut treaba. Iar acum, că scaunul i se clatină, speră să-l poată salva prin alibi-ul cretinului suprem. Adică al cretinului, cu alte cuvinte, care ne crede pe toți niște idioți incapabili să-i vadă stofa de funcționar mărunt, care în orice țară normală ar fi ajuns cel mult un mare spălător de vase.

Vă recomandăm, domnule Gârbea, să nu vă faceți speranțe deșarte. Deși, într-adevăr, mărunte, mediocritățile nu trec neobservate prin viață decât dacă nu se erijează în posturi de incompetență crasă, cum era funcția dumneavoastră de la ICR. Din fericire, acum nu mai e cazul.

Pregătiți-vă, urmează și alte funcții pe care le dețineți.

Anunțuri

7 comentarii

 1. Tanti Veta,
  Dacă a plecat oamini deacolo și ie birou dă director liber maș duce și io, majuț matale să scrim o cerere de aplicație la giob ?
  Mulțam amticipant, să trăieșt matale o mie dă ani
  Dom’ Bob, prentendent la fotoiliu dă dom’ director la ICERE

  Pees, io pă nea Horică nul știu, ie di la noi dăn bloc ?

 2. Da, cic-ar fi stat la noi în bloc până-n momentu când, zice sursele, ar fi început să facă cenaclu din ședința de comitet. Cu operele lui, firește.

  Candidaturile pentru ICR se depun la cazane, unde-i sala fochistului. Zi ce funcție vrei.

 3. Păi direftor, nu ? Că și io știu să pictez cu acuarelă roz pă animale, cum am văcsit pisica lu tanti Domnescu dă la parter da fugito toț câini homleș. Sau președinte dacă să poate, păi. Da dacăs frend cu ieba pă feisbuc nu așa că am șansă măi mari ?

 4. Gata, bre. Treci și lași siviu la nea Babaciu, la mansardă. Mai departe își urmează cursu firesc pe filiera obișnuită. Lunea ailantă ești la muncă.

 5. Pfii ce bine ! Mă duc săi zic la domnu Bob, ca și râs dă mine cân ieam zis, bă nea Boabe, dă luni săm zici dom director că te dau la gazeta dă părete. Și oricum vreau sămpromut dă la dânsu nește almanahe să nu fiu chiar niminia la interviu.

 6. multe sînt personajele sinistre ce-ar trebui aruncate la groapa de gunoi! ce nu înteleg yo e cine draqu îi tot tine pe nimicii si nimenii astia în functii de conducere, functii nemeritate?!?

 7. Io mă bucur c-a plecat Marga nu atât fiindcă n-am înțeles niciodată ce căuta acolo, ci pentru că de-acum pot să sper că newsletter-ul săptămânal pe care îl primesc de la ICR o să conțină și altceva decât trecerea în revistă a greșelilor conducerii anterioare a institutului. Pe bune, vreo șase luni numai despre asta era vorba. Cea mai mare realizare a sa pe care ICR ținea să o transmită era că a mai găsit o chestie pentru care să dea vina pe ăia care-l conduseseră înainte.
  Poate ăștia de după o să aibă bunul simț să fie originali și să găsească defectele conducerii care va urma după ei. Măcar să ne distrăm puțin.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s