Protestul Roșia Montană, ziua 382: Starea Vremii

Starea vremii este proastă. Nouri negri fac pogo la orizont, ca niște bășini de Dumnezei.

Ploaia acidă a înlocuit știrile de la ora 5 și se pregătește să vină. Copiii noștri, acum bătrîni, o privesc și își aduc aminte de poveștile noastre despre picnic-uri în aer liber. În context, le joacă în fața ochilor ca niște povești cu zîne.

Chiar și așa însă, copiii noștri bătrîni și nepoții lor, acum oameni în toată firea, se bucură cînd vine ploaia acidă. Iar asta pentru că ea, deși oribilă, blochează ceva la care nimeni nu se mai poate expune direct: razele prietenului nostru cîndva bun și blînd, soarele. Astfel, dacă privești cu atenție la epiderma lor, observi că arată ca pielea mumiilor răsculate. O combinație de gri, maro și verde care pare mai degrabă piele de elefant ținută la dospit în, ați ghicit, căcat. În ochii lor aproape orbi, dincolo de limita fotosensibilității, vălătucesc furtuni cumplite. Vîntul, atunci cînd adie, răstoarnă pereții, pentru că alte obstacole nu mai există.

Starea vremii, așadar, este proastă.

O veste bună există, însă, doar că pe parte politică: utopia lui Orwell nu s-a realizat. S-a realizat în schimb o alta, care constă într-un război civil global permanent. Ceea ce se numeau cîndva state sunt acum casele celor bogați, iar granițele lor – perimetrele proprietăților respective. În rest, un gigantic no man’s land din care răsar la răstimpuri rebelii, adică oameni care nu mai au ce mînca de zeci de ani și care (cei bogați nu pot pricepe de ce) refuză să se mănînce unii pe alții. Aparițiile lor nu au însă mare spor: camerele de luat vederi sunt dotate cu tunuri laser care carbonizează instantaneu tot ce mișcă.

Vom reveni cu amănunte din viitorul imediat.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s