Roșia Montană, văzută din pat, din nou

Babelor, 

Să fi tot fost aseară când am pus textul de mai jos pe blog. Și să fi tot fost azi dimineață când textul respectiv a dispărut fără urmă. Neglijență, mână criminală, defecțiune tehnică – nu știu care a fost motivul, drept care îl pun din nou aici și mă duc în oraș ca să devin o parte dintr-o mulțime. 

 

„Babelor,

 

Azi dimineață, să fi tot fost vreo 12, stăteam în pat cu laptopul în brațe și mă uitam la niște filme porno cu mai mulți tineri și tinere care se futeau. Ei pe ele, ele pe ei, ei pe ei, ele pe ele, alte combinații nu găsesc. Și cum mă uitam eu așa, încercând să anticipez sfârșitul poveștii, iaca zboară ușa de-o parte și în cameră apare Veta, un satâr în mâna stângă, o funie în mâna dreaptă.

Hopa, zic, iau pistolul de pe masă și trag două focuri. Cu unul îi zbor satârul din mână, cu celălalt fac funia ferfeniță. Veta iese fără să zică nimic, da’ nu trec nici două minute și apare iar, de data asta cu sabia lui Ștefan cel Mare în stânga și sfoara de rufe din bucătărie în dreapta. Trag iarăși două gloanțe, adio sabie, adio sfoară, Veta pleacă, trec alte trei minute, ea se năpustește din nou în cameră, de data asta înarmată cu un echer și o șurubelniță. Pun pistolul jos, ea se apropie amenințătoare. 

– Ce-ai, soro, ce-i cu tine?, zic.

– Pân-aici ți-a fost, spune ea. Te-am condamnat la moarte.

– Bine, zic, de asta mi-am dat seama, da’ de ce? Care-i problema?

Veta se încruntă, se scarpină în cot (are psoriazis), râde vulgar, scuipând printre dinți, își aranjează tricoul naționalei Franței (pe spate scrie Robespierre) și îmi explică:

– Pentru că n-ai fost la demonstrații. Pentru că te doare în cur de Roșia Montană. Pentru că ești o cinică și o depravată și un element nociv pentru popor. Pentru asta trebuie să mori.

– Păi bă, zic, mă omori așa, fără proces? E frumos?

Ea tușește, o bucată de friptură cu cartofi prăjiți i se scurge pe bărbie, băbătia nu observă. 

– Bine, facem proces, zice. Unde ai fost pe 1 septembrie?

– Habar n-am, spun. Probabil că acasă. A fost un meci din Bundesliga la televizor.

– Și pe doi? 

– Tot acasă, zic. Am făcut o ciulama. Nu mai știi? Am pus foarte mult piper și am plâns în timp ce mâncam, da’ de bună era bună.

– Bine, zice Veta, și pe trei? Pe patru? Pe cinci? Pe opt? Pe douăzecișiunu?

– În diverse locuri, zic. Pe trei la cimitir, să iau niște flori. Pe patru în Macedonia. Pe cinci la Cocoșatu. Pe opt la sală și la vulcanizare. Pe douășunu la concertul orchestrei pompierilor, de unde am plecat cu un trompetist. Da’ care-i problema?

– Vezi tu, zice Veta agitând aiurea șurubelnița, ar fi trebuit să fii în Piață, alături de popor, să lupți pentru Roșia Montană, pentru natură, împotriva cianurilor.

– A, zic, realizând natura problemei, păi mie nu-mi pasă de Roșia Montană, urăsc natura, că trăiesc tot felul de insecte periculoase în ea, și cianură n-am în proximitatea imediată, așa că nu știu de ce m-aș ambala degeaba.

Veta își încordează un mușchi de pe frunte, mișcă din nou șurubelnița, mai tușește niște friptură.

– Nu e degeaba, zice. Trebuie să lupți pentru idealurile tale, dacă vrei să le vezi împlinite!

– Așa e, spun, dar eu am alte idealuri.

– Păi nu-i bine, zice Veta. 

– Păi de ce?, zic. 

– Pentru că idealurile astea, Roșia, natura, politicienii corupți, sunt idealurile corecte.

– Mda, zic, pula mea, tot ce se poate.

Am mai tras două focuri, zdrobind echerul și îndoind șurubelnița. Apoi, în timp ce Veta ieșise să caute alte arme cu care să-mi facă felul, am înlocuit ușa cu una nouă, am pus ială dublă și un gard de sârmă ghimpată în față și m-am uitat vreo cinci minute la film, dar am realizat că mi se luase. Drept care m-am băgat în pat, am adormit imediat și l-am visat pe Costi Rogozanu călărind un ponei maro de pe care tot cădea. Deși visul era idiot, l-am visat până la capăt; se termina cu Veta îmbrâncindu-l pe Victor Ponta într-un cazan cu spanac.

 

Vă pup,

 

Rhetta”

 

5 comentarii

 1. babo, de ce nu era cazanu cu smoala?!? si de ce nu erau toti polittrucii cu ponta?!? babo, viseaza corect k te bat, babo!!!

 2. Atâta s-a putut, Borg. Poate și pentru câ eu am vise minimaliste, inspirate din cinemaul român.

 3. Rhetta, ti-ar veni bine cu bannerul

  SAVE
  rosia
  montana

  e si ceva cu sânge acolo.

 4. confirm că am citit textul dispărut ieri dimineaţă 🙂

 5. Chiar a disparut textul?!?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s