Cum l-am deconspirat pe Curcan

Babelor,

Majoritatea comentatorilor on și offline atestă la unison: Piața Universității octombrie 2013 a intrat într-un impas și are o problemă de crediblitate. Dar să vedem de ce:

Păi Piața, așa cum o știm noi acu, are un nucleu format din cîțiva oameni:

– Curcan, care a făcut niscai tărăboi și anul trecut, în 2012, după care s-a urcat la tribuna unui parlament ceva mai mare decît ăsta de lîngă Dîmbovița.

– Visconti, un tînăr foarte ok și, foarte curios, singurul care îl girează pe Curcan. Să notăm că Visconti a fost și el în 2012 în Piață, iar acum a venit de la 1 septembrie.

– Axinte, un tip care are rol de agitator și care uneori, mai rar mai degrabă decît mai des, cam sare calul. Să notăm și că Axinte e singurul cu tendințe anarhiste.

– Bumbac. Cu ăsta problema e ceva mai complicată, el fiind implicat în activități revoluționare de mulți ani, fiind și unul dintre membrii fondatori ai Miliției Spirituale.

– Nicodim. Nicodim, atenție, este un tip bine intenționat, dar care nu știe să-și regleze discursul, crezînd că merge orice. Ei bine, nu merge orice, lucru pe care l-a aflat pe propria-i piele acum cîțiva în urma unui scandal public pentru care a fost taxat de Antena 3.

În fine. Credibilitatea pieții, spuneam, este afectată major de Curcan, pe care l-au lovit cîteva scandaluri cît se poate de recent. Unul dintre ele, legat de o văgăună unde Curcan pare să fie sau chiar este acționar. Și unde, am aflat, se practică un soi de misconduct la adresa angajaților care ajung ei înșiși să se răzbune furînd din încasările văgăunei.

Ca și cum asta n-ar fi fost de-ajuns însă, mai nou se spune că acest Curcan e infiltrat între protestatarii de bună credință din Piață. Acuzație care planează totuși asupra lui de mai demult, din moment ce se mai spune că el a fost cel care a redus la tăcere manifestațiile din iarna 2012 împotriva lui Băse. Cum le-a redus exact la tăcere nu știm, dar cert este că asupra lui Curcan planează într-adevăr multe chestii dubioase. Una cum că săptămîna trecută s-ar fi opus trecerii pe la DNA și alta, verificată inclusiv de mine, că evită cît poate scandările la adresa guvernului Ponta. Adică nimeni, cum ar veni, nu strigă Demisia, Demisia, sau Muie Ponta, pentru că imediat apare Curcan și zice că nu e bine, că nu așa etc.

Lucru care mă face să întreb: dacă totuși Curcan e de bună credință, lucru pe care ni-l sugerează Visconti în fiecare postare la subiect pe facebook, cum de stîrnește atît de multe suspiciuni? Nu cumva sunt pur și simplu prea multe suspiciuni ca măcar una dintre ele să nu fie adevărată? (în paranteză să zic că endorserii lui Curcan sunt în special Axinte, Visconti și Niciodim, în ce-l privește pe Bumbac eu neavînd informații; dar dacă voi aveți, știți cum e: turnați aici) 

Sau, altă întrebare: dacă acest Curcan e de o atît de bună și mare credință, cum se face că toți acești oameni, inclusiv cei de la #Unițisalvăm, se fac brusc zid împrejurul lui cînd e acuzat de cineva, de parcă ar fi PSD grupat în jurul lu’ Dragnea? Nu-și dau seama că așa stîrnesc și mai multe suspiciuni? De ce să nu-i dai drumul omului să cadă ca să-ți poți urmări scopul?

Foarte straniu. Dar, așa cum remarca un comentator pe facebook, merită să o spunem și noi: este momentul ca acest Curcan să facă un pas în spate, altfel manifestările din Piață se vor subția puternic.

Sau poate că asta și vrea.

Anunțuri

5 comentarii

 1. de ce mergem in piata universitatii?

  because we are alive

 2. babelor, e toamna. discut cu oameni cu scaun la cap si aduc vorba despre Rosia. ei nu, ca au alte probleme, dar aaa, daca veni vorba, pai e chestie de Soros sau alte interese obscure. ca de fapt de ce sa nu se lucreze la minele de aur daca se lucra si pe vremea lu’ pazvante&burebista. (da, bah, daca e si zadig&voltaire acuma, de ce sa nu zicem pazvante&burebista?).
  concluzia mea: oamenii pot fi dusi de nas extrem de usor.
  concluzia mea 2: manipularea e la indemana oricarui guvern sau neguvern.
  concluzia mea 3: la sfarsitul fiecarei duminici ramaneam pe ganduri, ma intrebam (printre altele) de ce nu functioneaza deturnarea, ma rog, de ce merge asa incet. manipulantii au avut putina intarziere aici. se putea discredita mai gros. dar nah, a fost o perioada de gratie, miscarea RM a crescut arbore cu multe frunze.
  concluzia mea 4 si ultima ca nu mai am pasta de scris: trebe o pauza. trebe noi forme de protest. penetrari semnificative in constientul si subconstientul caldutz al concetatanilor. manifestatiile au avut rolul minunat de a pune in contact direct oamenii, dincolo de facebook. ideea de revolutie curata a venit natural si va conta de-acum inainte in mintile a zeci, sute de mii de oameni.

  am vazut baieti simpatici si seriosi la manifestatii, m-am indragostit de vreo douazeci dintre ei, asa batrana si fleasca cum mai sunt. da’ tare. si de fete m-as fi, intr-o alta reincarnare.

 3. Absolut corect ce scrii, Lisa. E nevoie de o pauza, altfel nu vad cum se poate da restart. Chiar si cu riscul sa nu se mai stranga lumea dup-aia.

  Cat despre faza cu baietii simpatici, nu comentez. Am vazut si io ceva, da nici cu pizdetu nu mi-era rusine deloc 🙂

 4. dincolo de manifestatii.
  toata lumea simte ca lucrurile se indreapta inevitabil catre un vot parlamentar controlat de monta si dopat de publicitatea agresiva RMGC. manifestatiile nu par a intarzia comisia, care dealtfel si-a dat si mult timp de lucru si care exista doar pentru a dilua problema.

  cred ca pe langa actiunile de informare precum cele organizate de campania SRM, ar trebui sa-si faca loc mai mare in scena metode mai „dure” de genul: reporteri de investigatie, avocati. primii, ca sa mearga pe firul afacerilor si sa caute elemente de frauda. cei din urma, ca sa faca dosare intemeiate juridic in baza carora s-ar putea intenta procese persoanelor responsabililor si statului.
  bun, toate astea cer bani. ok, poate ca sunt multi oameni care ar contribui. chiar si baba lisa ar scoate firfireii din basmalutza si cerceii de aur din ciorap, aia cumparati acum 24 de ani de la sile tziganu.

  da. dar unde donam? in afara de situl „campania salvari rosia montana” n-am gasit cui (apropo, dupa ce ca n-am cui, n-am nici feizbuc).
  ar trebui macar o organizatie
  care sa-si propuna chestiile astea: informare, asistenta juridica.

  unde gasim o asa org, exista deja, daca da atunci se poate avea incredere, daca nu, atunci de ce nu se creaza una in care se poate?

 5. M-a scos din somnul cel de moarte si alcool rasunetul confesiunii tale, Lisa. Cum adica n-ai Facebook? Credeam ca o sa fiu singura baba inghesuita in boxa acuzatilor pe tema asta la Judecata de Apoi. Rezulta ca o sa am companie. Cu atat mai bine, zic. Sa iau sticla aia buna, sa avem ce face cand nu radem, nu?
  In rest, nu zici rau deloc despre necesitatea comitetului de interventie practica. Mi-as pune la bataie chiar si colectia secreta de capodopere disparute in mod misterios de-a lungul istoriei pentru chestia asta. Deci, vorba ta, sa vedem ce si cum.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s