O nouă eră: Surorile Marx decretează statul în stat

Dragili babei,

începînd de astăzi, eu, Veta Marx, am hotărît că nu mă mai supun niciunei legi a țării cunoscută cu numele de România. Bine, nu se poate spune nici că-mi plăteam taxele foarte des, dar bruma aia de cotizații sociale pe care le mai lăsam să scape din buzunar, va dispărea și ea. La fel și la autostradă la Fetești, la RATB nu mai vorbesc, în orice ipostază imaginabilă, oricît de măruntă, voi încerca și voi reuși să păcălesc statul.

Care stat, ăsta e lucrul care nu se înțelege încă în Piață, nu mai există. A încetat să respire în momentul în care eu, Veta Marx, am cerut ceva, orice și nu am fost ascultată. Că era vorba de prețu la kilu de roșii sau simplul fapt de a mi se asculta părerea pe mineritul cu cianuri, nu contează. S-a dovedit că vocea mea, a lui, a ta, a noastră, nu contează și că acest dialog nu există. De asta și pentru asta se va trece la măsuri extreme, dar pentru care e nevoie mai întîi să elaborăm următorul cadru în care se vor desfășura lucrurile:

Așadar, pentru că această CONVENȚIE numită stat nu mai există, automat nu mai avem cunoștință nici de constituție și nici de legi. Dar pentru că nu putem trăi de-a-n pulea, va trebui să facem altele, noi. Iar ele vor exista în contextul unui nou stat, care se va numi, evident, tot România, dar care va exista în paralel cu cel care tocmai a decedat.

Asupra detaliilor tehnice gen steag și imn nu vom insista, nefiind vitale. Pentru imn, poftim, putem să luăm Kill’em All, de la Metallica, sau dacă nu vi se pare ok putem să votăm asupra a orice altceva.

Lucru care mă face să dezvălui și cadrul politic în care vor evolua lucrurile. Iar acesta este, evident, democrația participativă pe facebook, lucru care ne este la îndemînă și perfect viabil. Asta e. Va trebui să ne sculăm o dată pe săptămînă toți la aceeași oră și să votăm asupra proiectelor de lege. Vă asigur însă că democrația participativă la o cafeluță, de dimineață, va fi mult mai plăcută decît ceea ce trăiam în România care a murit. Și pe care, repet, am decretat-o moartă și îngropată. Ba chiar foarte, foarte putrezită.

ca să nu mai lungim lucrurile:

Avem nevoie de voi, toți care aveți chef și plăcere, să faceți un pas în față la Piața Universității și să ne ziceți ce vreți să faceți în viitoarea Românie. Practic, pe competențe. Care vreți și puteți la educație, care la justiție, care la sănătate ș.a.m.d. Pentru că, evident, este ceea ce se va întîmpla în mod logic și în conformitate cu legile firești ale naturii: încet-încet, vom penetra TOATE structurile de putere rămase și le vom popula cu oameni noi.

Vă asigurăm că Surorile Marx lucrează în ascuns, așa cum le stă bine, pentru îndeplinirea acestui plan. Și vă mai asigurăm că nu va da greș.

Vă așteptăm.

steagul-romaniei

Anunțuri

15 comentarii

 1. dar intre timp statul actual reprezentat de un parlament de penali si de caimacul lui, guvernul, face ravagii. tocmai a fost demis directorul Inst. Geologic pentru ca a avut curajul sa spuna in fata comisiei ca proiectul RMGB de exploatare a Rosiei Montane este prost. si tot Inst. Geologic a dat aviz negativ. dar iata ca guvernul a rezolvat problema asta neplacuta si l-a demis.
  pentru ca geologia trebuie sa fie subordonata.

  asta mi-aduce aminte de un alt ministru al „educatiei”, e drept interimar, e drept ne-educat, unul Pop, care anul trecut a batut cu pumnul in masa comisiei de diplome zicand ca e dizolvata „in momentul asta” pentru ca avea pe ordinea de zi plagiatul lui ponta.

  da, mi-aduce aminte de vremurile bune cand zbirii lui dej si apoi cei ai lui ceausescu faceau „ordine” decapitând pe cei care nu erau pe deplin de acord cu politica statului.
  asta e statul dom’le.
  ne-am intors la el.
  prin vot democratic.
  ura.

 2. sapte argumente imparabile impotriva statului:

  1. nu trebuie stat. statul moleseste.
  2. statul e rau pentru ca scade libidoul.
  3. statul e malefic pentru ca duce la sedentarism, asta duce la boli cardio-vasculare si astea duc la moarte. direct
  4. statul e moarte (vezi punctul 3).
  5. statul ca prostul nu e bun deloc. e clar de ce.
  6. statul in stat e un rau mai mic intr-un rau foarte mare. evident.
  7. nu e statul stat pâna nu e satul sat. deci nu.

  Doar statul de-a curmezisul incepe sa insemne ceva. e aproape o actiune. statul pe baricade suna chiar interesant si ne apropie de ideea de contestatie.
  Oricum, ce conteaza e actiunea, nu statul. jos statul, sus actiunea.

 3. Apropos de acțiune, bănuiesc că ți-a plăcut episodul din seara asta cu Daniel Barbu. Și e doar începutul, mark my words.

 4. avem o problemă cu imnul. Kill’em All e doar album, nu şi piesă – dacă ar fi să se cânte toate piesele ar fi cam lung. dacă e totuşi să fie o piesă de pe albumul ăsta, sugerez Seek & Deestoy 🙂

 5. destroy, ‘ai de capu meu 🙂

 6. Corect, boemule, Seek&Destroy e foarte bun.

 7. babilor, sunt satula pana in glota de ipocrizia cu care se manipuleaza democratia in zilele astea. in marea mea experienta de doi bani adunata din calatoriile prin mocirla asta mitocaneasca numita administratie si politica terestra
  am vazut, dragili babii, ca smecherii avanseaza pe baza de deturnare. mi s-a acrit. de-aia m-am si retras in pustnicia si autohtosenia intelepciunii. amin.

  deci sa revenim: actiunea de ieri „dezaburirea ochelarilor lui Daniel Barbu”.
  dom’le, foarte bine gandita, desfasurarea pancartelor, banii cu chipul ministrului, excelent. problema a fost cu incingerea atmosferei care a dus la craparea parbrizului.
  zic sa ne pastram calmul si sa lovim sistematic in sfera ideilor, a vizualului si auditivului, doar atat.
  orice violenta fizica va fi imediat folosita
  si amplificata, deci manipulata. pana acum manifestatiile RM au fost pasnice, ceea ce e extraordinar. asta a avut un impact in plus.

  cine si-a pierdut deci cumpatul si a dat prea tare in parbriz? inteleg ca asta se mai intampla. dar merita?

  zic, merita atata publicitate un tip ca Daniel Barbu care cu toata
  aparenta grosime a cartii lui de vizita a acceptat sa slujeasca un
  premier plagiator de stil grosier? imi pare rau, eu ii condamn insa
  pe toti cei care au fost numiti de acest ponta si care fac parte din sistem care-i poarta numele. un pagiator este un criminal al eticii, deci al omenirii. daca slujesti lui ponta, inseamna ca accepti crima.

 8. Lisa, în teorie ai dreptate. În practică, acești indivizi trebuie să plece, dar n-o vor face de bunăvoie. Iar lumea s-a săturat dincolo de limită, s-a trecut de point of no return. Cam asta e tot.

 9. inteleg. cu toate astea, violenta nu trebuie sa vina din partea
  oamenilor ci din partea guvernului. de acolo trebuie sa apara mai intai. ponta e bine sfatuit de ciracii lui machiavelici, ai vazut ca s-a ferit ca de foc sa dea ordin de bataie politiei si jandarmilor la manifestatii.
  sigur ca la un moment dat violenta apare. dar sa apara mai intai la ei. sa fie ei vinovati, asta zic. asta are impact in media.

  baba lisa a facut din nefericire o predictie acum mai bine de un an, cand ponta a aratat ca e capabil sa ignore cu nonsalanta toate acuzatiile de plagiat si a mers mârlaneste inainte. atunci a cugetat ea asa: fereasca sfântul sa se ajunga la violenta (cred ca baba a zis „razboi civil” atunci), pentru ca ponta va fi capabil de orice ca sa se mentina. de orice.

 10. De acord cu ce scrii. Din fericire însă, Ponta nu va fi capabil de orice. Exclus. Iar asta pentru că, din fericire pentru noi, România nu se află în Uniunea Aficană, ci în Europa, chiar dacă la marginea ei.

 11. ia sa vedem ce mai scrie azi presa despre geologie:

  „Ștefan Marincea (directorul IGR demis ieri) a declarat, în urmă cu o săptămână, în exclusivitate pentru ZIUAnews că reprezentanții RMGC au falsificat harta Văii Corna, locul unde compania canadiană dorește să amplaseze iazul de decantare, ștergând de pe harta Institutului Geologic Român 13 fracturi, pentru a se crea impresia că deșeurile toxice nu se pot înfiltra în pânza freatică. Totodată, fostul director al IGR ne-a spus care sunt metalele rare, recunoscute la nivel internațional, ce se regăsesc în Munții Apuseni în concentrații foarte mari, pe care cei de la RMGC doresc să le distrugă prin cianurare totală. În cazul în care aceste minereuri ar fi salvate, România ar ocupa cele mai înalte locuri în clasamentele mondiale. Un alt lucru grav de care au fost acuzați Dragoș Tănase și întreaga conducere de la RMGC a fost manipularea buletinelor de analize, pentru a se ascunde celelalte cantitățile mari de minereuri, în afară de aur și argint, ce se regăsesc în zăcămintele de la Roșia Montană.”

  astea da motive. era si cazul sa-l dea afara. mai lipsea un pic si apareau falsurile RMGC pe internet. daca nu cumva vreun angajat obscur n-a tras deja cateva poze ilegale si le-a dat vreunui geek sa le posteze undeva, gen youtube, nah.

 12. Își sapă singuri gropile cu o viteză de nedescris. Cam asta e tot ce-mi vne să spun, văzînd situația 🙂

 13. in legatura cu interpelarea unora ca barbu, eu unul regret ca romanii nu au obiceiul ala cu aruncatul papucilor in directia infamilor, ca semn de suprem dezgust.

 14. eu una, sorry, cateodata ma cred mai desteapta si scriu „unul” 🙂
  sau poate ca am ceva sange turcesc, unguresc sau mai stiu eu ce lifte.

 15. in atentia d-lui daniel barbu, ministrul culturii in guvernul unui plagiator, care pretinde ca s-a pierdut raportul despre pertinenta includerii Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO.

  il poate regasi aici:

  http://totb.ro/wp-content/uploads/2013/10/Rosia_Montana_MD.swf

  dar daca e foarte ocupat cu paza propriei persoane, atunci poate citi un rezumat aici:

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/dezvaluire-bomba-a-fost-gasit-raportul-expertilor-de-la-oxford-pierdut-de-ministerul-culturii-concluziile-sterg-pe-jos-cu-propaganda-rmgc-rosia-montana-indeplineste-criteriile-unesco-99224.html


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s