Dictatura lui Victor Ponta și motivul pentru care se vor folosi, de fapt, cocktailurile Molotov

Dragele babii,

Ne aflăm la o lună, cel mult două distanță de un nou 13-15 iunie 1990. Doar că de data asta, firește, pentru că anotimpurile au prostul obicei de a se succeda cronologic, ne vom afla în plină iarnă. O bună ocazie pentru Grinch, dacă există, să asiste la un Crăciun așa cum îi place: însîngerat (să nu vă gîndiți că mă refer la un Claudiu Crăciun însîngerat, ci la sărbătoarea în sine). Sigur, în același timp ne putem afla și la o lună-două distanță de un nou decembrie 1989, depinde cum vă place să priviți. Variantă care nu ar face decît să confirme, evident, sloganul conform căruia „Singura soluție înc-o revoluție”.

Lucrurile care vor duce la această situație sunt la mintea oricui. Să le recapitulăm:

– Mentalitatea cripto-comunistă deține în acest moment nu peste 50% din Parlament, nu 80%, nu 95%, ci undeva la 100% din Parlament. Da, that’s right, la 23 de ani după momentul decembrie 1989, situația se prezintă în acest mod, cel puțin conform consilierului prezidențial Cristian Diaconescu, cu care am avut ocazia să discut acum cîteva săptămîni. La propriu, adică, discuția. Variantă pe care personal n-o cred, dar nici departe de adevăr nu cred că e. Probabil că un procent de 90% e pe undeva mai corect.

– Opoziția nu există. Ori ea nu există din două motive: unu că nu deține în acest moment nicio figură fie credibilă ori remarcabilă și doi că și-a dat seama de un lucru destul de interesant, cel puțin din punctul ei de vedere: faptul că dacă va lăsa Piața să scoată castanele din foc în ce-l privește pe Victor Ponta (principalul vinovat al situației actuale), va putea să apară ulterior fără prea mari pierderi și să revendice ruinele a ceea ce va fi la momentul respectiv România. Sigur, asta se înscrie la categoria wishful thinking, iar ciuperca opoziției care va răsări după ploaie va fi mai degrabă halucinogenă. Să notăm aici și că toate aceste efecte actuale, ba chiar și cauza care stă la baza lor, sunt la rîndul lor efecte mai mici ale unei cauze mult mai mari: faptul că Traian Băsescu s-a înconjurat, sistematic, ani în șir, de oameni mediocri care se pliau perfect personalității lui egolatre.

– Trei la mînă este și cel mai grav aspect. Cu alte cuvinte psihologia inversă aplicată de Victor Ponta la momentul anterior busculadei în urma căreia a ajuns (ilegitim) la guvernare și care acum s-a transformat într-o adevărată înfierare proletară mînioasă (eu știu că tu știi că eu știam că nu cred ce promiteam acu an jumate, da nu contează, pentru că între timp deși eu știu că mă comport ca un element periculos la adresa siguranței naționale și știu că și tu știi asta, am să te conving că ce știi e de fapt eronat și că de fapt ceilalți sunt elemente periculoase pentru statul de drept). Clasic, nu-i așa, vechi de cînd lumea. Manual de psihologie clasa a patra, sau, mă rog, anul 1 de facultate.

Prin urmare, ca să revin, acești trei factori cumulați (și alimentați grav de sfidarea fără precedent pe care o practică Victor Ponta) vor duce la ceea ce se va întîmpla în scurt timp. Și da, ca să-i răspundem lui Tudor Chirilă (care apropos, în ciuda conflictului meu cu el, are o atitudine absolut remarcabilă vis-a-vis de ce se întîmplă în România acum), se vor folosi cocktailurile Molotov și nu numai. Motivul e firesc: foștii golani-ciumpalaci-ajunși hipsteri bla bla bla, acționează ca anticorpi și în momentul în care o țară întreagă se duce dracului se văd nevoiți să reacționeze. Cu alte cuvinte să acționeze ca efect al cauzei (și pe măsura) care este Victor Ponta. Și ca o paranteză, da, mă văd nevoită să mă întreb: ok, o grevă generală nu e posibilă în acest moment, pentru că Piața are în mod evident un caracter eterogen; și cu toate astea, măcar o dictatură a pizdii n-ar fi posibilă? Mă refer, desigur, la Daciana Sârbu, care dacă ar avea vreun pic de conștiință (jos sau sus, nu contează) ar acționa ca atare.

În orice caz, ca să concluzionăm: situația va deveni în curînd extremă, așa cum îi place lui Victor s-o definească. Dar ce e și mai important de remarcat este disperarea, la propriu, de care e cuprins Victor Ponta însuși. Știind foarte bine că sistemul este heteroclit și, prin urmare, predispus la breșe, e cît se poate de avizat asupra faptului că nu are, de fapt, nici un atu – jandarmii nu sunt toți idioți sau inumani, zecile de mii de furnici pesediste la gîndul cărora juisează penalul Dragnea sunt, la rîndul lor, oameni cu preferințe și simpatii, iar ideea conform căreia marele public poate fi mințit și orgasmează la vederea jocului de-a dreptul dictatorial pe care-l face, e pur și simplu ilară.

Cu alte cuvinte, da, Victor Ponta se manifestă cu toate „prerogativele” unui dictator. Cît despre argumentul ultim al disperării lui și despre care a scris mai toată lumea, inclusiv Dan Tapalagă, este și cel care ar trebui să fie, pentru el, cel mai pragmatic: voturile pe care le pierde și, implicit, căderea liberă în sondaje.

Vă dați seama, așadar, ce tristețe nemărginită a ajuns să-i cuprindă suflețelu dacă trece (cu bocancii) pînă și peste acest lucru.

12 comentarii

 1. Da’ dupa acel moment, sa-l numim Molotov, wtf happends?!

 2. Dan Tapalaga, da.
  este insa un tip Aligica, pe care l-am detectat de
  cateva vreme pe revista 22. spune prostii tendentioase desi are carte, dar ma rog, carte are si Ponta.
  drept pentru care l-am admonestat. imi pare rau, n-am avut de ales.

  apropo, tot pe revista 22 am citit un articol bine intocmit despre Rosia Montana. de Marcian Bleahu, academician, unul din „tinerii” miscarii imaginare „noua generatie”.

 3. @ lisa – ai un link de la postarea lui Marcian Bleahu?

  @ lhscrom – dupa acel moment urmeaza un takeover. Ramine de vazut cine va iesi in fata si cu ce sustinere (politica).

 4. http://www.revista22.ro/
  si click pe rubrica centrala „sub lupa comentatorilor”, este al patrulea articol si primul care n-a mai incaput pe frontpage.

 5. exista asistenta juridica petru cei audiati in problema cu ministrul Barbu? politia ii poate tine in beciuri. cine stie ce se intampla cu cei convocati? trebuie asistenta…

  Desi nu exista nicio dovada ca „manifestantii au spart geamul”, vad asta scris peste tot. Sunt stupefiata de incalcarea prezumtiei de nevinovatie si de faptul ca nimeni, dar nimeni nu observa asta apare in absolut toata presa. Teoretic, geamul putea fi fisurat de la un gest neindemanatic al oricarui prezent la fata locului, fie el interpelant al ministrului sau simplu trecator, jandarm, politist, sau cineva care arunca cu piatra de la etaj etc.
  ce anume a fisurat geamul masinii? suspans, dar toata lumea stie dinainte din presa: manifestantii l-au spart. clar!

 6. Ceea ce s-a întîmplat în mod real e următorul lucru: înainte ca geamul să fie spart, s-a aruncat în el cu monede. Una sau mai multe dintre ele i-au provocat o fisură. Apoi, cînd Mihai Barbu, sau Viorel Barbu, cum îl cheamă pe ineptul ăla, a trîntit ușa, o parte din el a cedat.

 7. eu stiam de Barbu Lautarul…
  nu stiam de monezi. si daca cineva a aruncat cu monezi, asta nu inseamna vandalizare.
  omul ala, sau grupul ala de oameni, daca este identificat de politie, sa fie ajutat juridic si sa plateasca naibii geamul masinii.
  avacatul trebuie sa impiedice ca lucrurile sa fie interpretate penal pentru ca nu e cazul. asta zic. si atunci intra in joc despagubirea,
  de pilda din asigurarea civila. sau oamenii sa ajutati sa plateasca.
  si cu asta basta.
  iar cei care au fost loviti de politie sa mearga la doctor sa se constate si sa depuna plangere cu certificatul medical.

  pana acum a fost usor, insa e posibil sa vina si acuzatii mai grave pe viitor. de-asta oamenii ar trebui sa prevada si sa pregateasca. reducerea incertitudinii e mama intelepciunii 🙂

 8. lisa, un genunchi în coaie nu i-ar fi stricat acestui imbecil, în ce mă privește.

 9. dragi babe, oameni, onorati cititori,
  pe aceasta cale confirm si eu ca nu se mai poate face nimic bun. totul merge din rau in mai rau. asa cum numarul cainilor de pe strada creste in ciuda discursurile scremute ale… ma rog, dar ce s-o mai lungesc, tot asa si nesimtirea guvernantilor creste, si creste mai mult decat toate la un loc. solstitiul impertinentei nu poate va putea fi insa depasit pentru ca nici maidanezii si nici politicienii corupti si dedulciti la capuseala nu se duc singuri acolo unde le e locul, in dogland.

 10. Rosia Montana Generation 🙂

  WAKE UP NOW !!!

 11. aim sorii, dar uite ca se poate si fara violenta. pe cand si noi, babele, la fel? (ce râzi domne, si ce daca avem pielea zbârcita?)

  http://fr.news.yahoo.com/video/paris-les-femen-urinent-sur-125300180.html?%20vp=1

 12. daca poporul acesta nu se va trezi din aceasta letargie,riscam sa fim inpinsi spre o dictatura personala de tip Lukasenko-belarus.sa nu uitam ca si dictatorul belarus a venit la putere pe un puternic val popular si de atunci nimeni nu la debarcat de la putere.Acest Ponta [-CheGhevara ]-autointitulat nu va risca nimic sa-si vada visul implinit,vis pe care bolsevicul Iliescu si l-a dorit cu ardoare.Romani.treziti-va pana nu va fi prea tarziu !


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s