Cum se pişă burghezia din România pe Costi Rogozanu şi Vasile Ernu

E toamnă, anul 2038, undeva în România. Ţara, în urma alegerii fireşti pe care a făcut-o în urmă cu ceva vreme de a-şi urma calea alături de poporul sovietic prieten, este un mare şantier. Se construieşte un viitor luminos către o mare gaură neagră, care din nefericire nu e o pizdă.

Undeva la geamul unei macarale gigantice, se văd două chipuri. Bătrâne, dar dârze. Sunt Costi Rogozanu şi Vasile Ernu, doi dintre ideologii transformării acestei societăţi. Sunt mulţumiţi şi privesc în zare, cu mult peste marea de muncitori care fojgăie pe dedesubt.

– Ce frumos, spune Vasile. Am reuşit, prietene tovarăş. Sunt fericit.

– Aşa e, zice şi Costi. O singură clasă socială. O mare prietenie. Poporul român – frate cu toate celelalte neamuri, fără inechităţi, fără inegalităţi.

– Şi mai ales fără duşmănie.

Cei doi tac o vreme. De fapt nici nu prea mai au ce să-şi spună. Şi asta pentru că idealul lor este chiar sfârşitul istoriei, dar nu cel imaginat de Fukuyama, ci caterinca pseudo-intelectuală a unor popoare necivilizate. Adică cel din care provin cei doi, plus celălalt, cel pe care îl admiră.

– Lupta am câştigat-o atunci, în 2014, dacă îţi aduci aminte, vorbeşte Rogozanu. (râde) Când încă eram dizidenţi.

– Da. Normal. Spunâdu-le românilor permanent că libertatea, economia de piaţă, iniţiativa privată şi toate celelalte măscări nu le folosesc la nimic, am reuşit să impunem curentul de opinie potrivit. Şi ce bine e. Avem tot ce puteam visa.

– Şi chiar mai mult decât atât. Ce am reuşit acum nu s-a întâmplat nici în visurile cele mai optimiste ale comunismului. Este utopia perfectă. Este… viaţa, aşa cum trebuie să fie.

Deodată, din senin, Costi Rogozanu simte ceva mişcând în zona umflăturii pe care i-o fac pantalonii în zona şliţului. Este chiar mâna tovarăşului său, croindu-şi drum către propria-i pulă.

– Tovarăşe, ce faci?

– Nimic, tovarăşe Costi. Zic doar să sărbătorim.

– Tovarăşe Vasile, nu e bine. Cedezi idealurilor societăţii burgheze decadente.

– Lasă, tovarăşe, lasă, că nu s-o prăbuşi socialismul din cauza noastră.

Atât mai spune, apoi îşi umple gura cu cel mai firesc lucru pentru un ideolog netalentat de stânga.

7 comentarii

 1. mesaj receptionat 5/5…

  votez ginta feminina!

 2. io zic că „cel mai firesc lucru pentru un ideolog netalentat de stânga” iese pe la spate, nu prin faţa pantalonilor :))

 3. Veto, exista o lacuna fundamentala in sistemul intrevazut de tine. Pe Ponta, conducatorul universal si etern (care pana atunci va fi gasit o modalitate sa se cloneze la infinit, caci, dupa cum stim, sub conducerile sovietice de toate felurile stiinta atinge culmi nemaifutute), cine-l rezolva daca astia doi sunt ocupati unul cu altul? Sau nu e pe baza de reciprocitate, e in cerc?
  PS: tovarasa Veta, vezi ca nu-ti indeplinesti indatoririle pe linie ierarhica, drept care o sa fii pedepsita in viitoarea societate de aur sa copiezi de mana o teza de doctorat si s-o semnezi cu numele meu. Mai da si tu cu matura prin spam cand vii pe-acasa, ca eu nu pot sa le fac pe toate, mai ales pentru ca mi-e lene sa fac orice. De exemplu, se ratacisera prin spam doua comentarii misto ale tovarasului Boemul, caruia ii oferim pe aceasta cale cele mai prafuite scuze (nu le folosim prea des, normal ca au praf pe ele). Aksimet s-a dezobisnuit in asa hal sa mai comenteze si altcineva in afara de noi pe aici, incat a gresit, saracul. A fost sanctionat pe linie ierarhica sa descopere un nou element chimic care sa permita propagarea ideologiei socialiste in toate colturile Universului, despre care luminosul tovaras Ponta va descoperi, la al cincilea doctorat (in astrofizica de data asta) ca e patrat. Si cand te gandesti ca necredinciosii refuzau sa accepte doctrina eminesciana ca Universul la scara mare e identic cu Universul la scara mica din capul unora. Niste burghezi.

 4. ntz, the future is gold, sorry.
  from the „Galerie des Glaces” de Versailles,
  with love

 5. uu, le sorelle Marx n-au voie sa vada filmul filosofic cu Charlize Theron? nici muzica (test 2)?

 6. n-am inteles nimc. poate pentru ca nu stiu cine sunt aia doi. dar ma intriga o chestie si asa ajung sa scriu primul meu comentariu: pizda e o gaura neagra? am fost un norocos sau dimpotriva?

 7. @voxpopuli Ca de obicei, depinde.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s