La mulți ani, cică

Oamenilor,
Stau cu un cârnat într-o mână şi o pulă în cealaltă. Sper să nu le confund. Stau şi mă gândesc că, în ce priveşte anii şi mersul treburilor în cadrul lor, ăsta de se încheie azi nu a fost cel mai prost din istorie. Ba pentru mine a fost chiar bunicel. Prin urmare, pentru restul lumii a fost foarte bun. Evident şi îmbucurător.
Dar cum stau eu aşa şi meditez, iaca deodată mi se întunecă zen-ul şi îmi apare un rid pe frunte. Un rid pe care alţii l-ar confunda cu Groapa Marianelor, doar că eu ştiu mai bine. E un fel de Bat Signal, doar că nu e chiar Bat Signal. E semnul lui Ponta. The Shit Signal, așadar.
Aşa că îmi părăsesc starea de zen de final de an, alimentată cu cârnaţi de origine geografică şi anatomică controlată, ca să vă dau vestea bună de care sunt sigură că aveţi nevoie acum, că Pontatorul a comis shitoşenia finală pe 2014, stricându-ne bunătate de linişte şi pace cu zăpadă pe maşini. După cum evident că ştiţi deja, hoţul prins se face nedoctor cinstit dând cu stânga o lege pe care o semnează cu dreapta, care lege îi permite, în mintea lui, să pretindă că nici ctrl+c n-a mâncat, nici ctrl+v nu-i miroase. Pişându-se astfel din nou, cu un jet şi mai mare, pe sistemul de învăţământ pe care l-a umplut de respect de doi ani încoace, pişa-s-ar numai ţepi de porc spinos să se pişe. Adică l-am prins cu toţii cu mâţa furată-n sac, îl scuipăm cu toţii de atunci încoace şi se face că plouă, iar acu, după ce a folosit mâţa ani buni, o dă înapoi şi face lege ca să nu-l mai întrebe nimeni nimic de ea, de sac şi de complicii care i-au ţinut de şase la furat.
Ceva ce nu se mai întâmplă în nici o ţară de nicăieri, să dai doctoratul înapoi de parcă ar fi o buleandră de la second hand care ţi-a rămas mică, pentru că te-ai îngrăşat ca un porc şi lumea a început să-ţi vadă osânza de suină împuţită prin ea. Nu o realizare academică de vârf, la care ai lucrat ani de zile şi care e angajamentul tău, al profesorilor tăi şi al şcolii tale că valorezi mai mult decât un gândac storcit pe casa scării. Din punct de vedere intelectual, zic, că din ăla al şanselor de supravieţuire cam tot aia-i.
Dată fiind această uriaşă şi sinistră shitoşenie cu miros de căcat intelectual şi moral, trebuie să zic că mă miră lipsa de reacţie a intelighenţiei româneşti. Ştiu că sărbători etc., dar pe asta se şi bazează javra şi haita din jurul lui. (Când l-am auzit pe ministrul Educaţiei, fute-l-ar ursul cu peria de wc, cum zicea el că ordonanţa cu dedicaţie răspunde cererilor populaţiei şi că vai de noi, cum stau la rând doctorii români să-şi dea titlurile înapoi dar n-aveau până acum lege s-o facă, m-au luat simultan leşinul şi regretul că tocmai mă căcasem.)
În această situaţie, zic, în care (cu puţine şi anemice excepţii) doctorimea românească tace ca mortu-n caltaboşi, ţin să vă dau, totuşi, o veste bună. V-am zis că anul ăsta a fost deloc rău. Eh, printre lucrurile pe care am reuşit să le termin în sfârşit se numără şi acceleratorul de particule special, care merge, finalmente, şi cu căcat. Tocmai i-am construit o nouă viteză şi un rezervor mai mare. L-am încărcat, calibrat şi îndreptat spre faţa lui Victor Ponta. Fiţi cu ochii pe el în zilele următoare, s-ar putea să semene cu el însuşi mai mult ca de obicei.
La mulţi ani, deci. Atenție, glumele cu „La mulți ani 2015!” s-ar putea să cadă pe lângă. După cum vă spuneam, am ambele mâini ocupate.

Anunțuri

3 comentarii

  1. Merge si „Little Bat Shit Signal”.

    Revin cu idei miine, acu’ ma duc sa sarbatoresc faptul ca nici anul asta n-am semanat cu Ponta. Si sa-mi pun dorinta ca nici la anu’ sa nu se intimple.

  2. La mulți ani și An Nou fericit, vă doresc din toată inima!

  3. semneaza asta cu mana potrivita:

    http://civitas.dogaru.net/nu-modificarii-legii-educatiei-care-va-face-posibil-ca-doctorii-sa-poata-renunta-la-titlul-de-doctor/


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s