Câteva gânduri vesele despre Armageddon şi deloc despre noul guvern (că nu contează)

Ne îndemna cineva acu o zi-două să scriem despre guvernul tehnocrat. Ăă… nu. Deloc. De ce deloc? Pentru că nu contează. Sau mă rog, uite,  bine, poftim, Dacian Cioloş e un tip ok. E suficient? Da. Bon. Vasile Dâncu e un bulangiu şi pe deasupra îl cheamă Vasile, ceea ce desigur că nu are cum să fie bine. Altceva? Nu, acuma pe bune, m-a pus dracu să mă uit la imaginile alea cu Cristina Guseth care părea să fie pe heroină în parlament. Mai e altceva de zis? Şi dacă da, ce? A, nimic. Păi vezi? Mai lipsea să văd ochii de broască şi moaca de beţiv sinistru a lu Liviu Mihaiu la audierile pentru… ăă, pentru… hai frate, ziceţi şi voi un minister să i se potrivească ineptului. Cum? Nu, niciunu? Mda, asta credeam şi eu. Deci bine că nu l-am văzut, deşi vremea nu e pierdută. Că doar unde-i cântec, hop şi Liviu Mihaiu, vorba aia.

Nu, subiectu cu adevărat subiect, nu e tehnocraţia, ci harmageddonu, care bate, nu-i aşa, mai degrabă înspre teocraţie. Care vine, fără dubiu. Da hai mai bine să vedem ce zice despre asta literatura de specialitate. Păi ne spune unde se va desfăşura (Tel Megiddo, cam la 30 de kilometri sud-est de Haifa), într-o zi cu soare. Nu asta, nu ne spune, pentru că, aşa cum ne-a înştiinţat Matei la 24:36 (care, ce să vezi, nu e o oră), „ziua şi ora aceea nimeni nu le ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl”.

Bon. Foarte bine. Deducem de aici că nici SRI nu are cum să aibe ştiinţă de treaba respectivă, deci încercăm să ne vedem de treburi în continuare. Ok. Doar că pe de altă parte, e suficient să deschidem ştirile ca să realizăm că, ok, ziua şi ora nimeni nu le ştie, da’ prea departe nu prea poate ca să fie, dacă mă-nţelegi. Adică, pe bune, bombardează ăia ca toţi dracii la şobolani, cred că nu mai lipseşte de la party decât armia chineză ca să fie tacâmu de şaorma complet, şi tot nimic. Bă da, nimic, nimic. De unde ce deducem: păi unu – că bărboşii au în spate şi niscai state din zonă, ceea ce ştiam. Doi: că nu vor putea fi opriţi decât cu armate la sol, probabil mai multe.

Da, exact. Ai citit bine. Sau ce, erai cumva de altă părere? Că se poate cu bomboane, cu ştrudel, cu Vanghelioane? Nîţ. Va fi nevoie de exact ceea ce nu mai are nimeni chef şi cred că e, iarăşi, destul de evident pentru toată lumea care citeşte aici, că – din foarte mare păcate – asta nu se va întâmpla foarte repede. Pentru că nehotărâre, pentru că birocraţie, pentru că multe păreri şi, de ce nu, frică şi pentru că, în definitiv, nu-i aşa, e mult mai greu să repari un căcat de mii de ori mai mare decât ăla din Vietnam decât să-l produci, cum ar veni. Nasol, pentru că în timpul ăsta iar o să avem ştiri cu bum-bum în diverse capitale unde în mod normal te duci să vezi muzee în picioare şi nu muzee căzând. De exemplu.

Da’ hai să vedem, poate găsim şi-o veste bună. Mda, nu prea există aşa ceva, da’ uite poate iese ceva taman de la nenea Nostradamus, care zice-aşa, la catrenu 21 din Centuria VI:

When those of the arctic pole are united together,
Great terror and fear in the East:
Newly elected, the great trembling supported,
Rhodes, Byzantium stained with Barbarian blood.

Aşa. Asta înseamnă că nimic nu se rezolvă mai repede decât atunci când ăia de la pol se unesc fără să mai sară unii la gâtu altora, adică americanii şi ruşii, deşi dacă mă-ntrebaţi pe mine va fi nevoie de aproape toată planeta ca să dea cu bărboşii de pământ. Doar că până atunci, tot Assad va fi la putere, ceea ce bineînţeles că este o problemă la fel de mare ca aia în care anumiţi binevoitori au hotărât tam-nesam să aducă pacea & blugii & cartofii prăjiţi în locuri unde nu se citeşte decât o singură carte.

Mda. Cum spuneam, nasol.

2 comentarii

  1. Remarcabil text, Veto! Și nu doar pentru o babă, ci pentru un analist politic înnăscut care, slavă domnului, nu s-a apucat de meseria asta ca să devină ridicol, dar să trăiască bine din ea.

  2. inca nu e prea tarziu sa va priviti pisicile in lumina lor adevarata de antiteroriste, salvatoare ale umanitatii. chiar si si petronia poa’ sa faca un efort.
    https://twitter.com/hashtag/BrusselsLockdown?src=hash&ref_src=twsrctfw


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s