Adevăratul și previzibilul rezultat al alegerilor din noiembrie

Ehe, treabă grea.

Adică pe 10 noiembrie ieșim (sau nu) din case ca să punem ștampila (pentru nostalgici, e singurul mod în care mai putem folosi această unealtă de pe vremea voievozilor, în rest se pare că au scos-o) pe unul dintre candidați.

Iată cum stau, deloc imprevizibil, lucrurile în cazul candidaților care contează. Mai mult sau mai puțin, motiv pentru care și începem cu cel care contează cel mai puțin:

1. Dan Barna

Dan Bana e out, și nu ca urmare a campaniei Rise Project. Oricine spune asta, habar nu are despre ce vorbește. Păi da, dar timingul campaniei, taman în prag de prezidențiale… Nu, stai jos, ești un bou. Da, timingul e ciudat și campania e evident pusă cu mâna, dar nu de asta e Barna out. Dan Barna e out ca urmare a personalității sale foarte plictisitoare, asta ca să nu zic foarte foarte plictisitoare și cine contestă asta bate cumva câmpii. Am văzut eforturi uluitoare de a ni se explica faptul că, nu, nici vorbă, de fapt nu există contextul prin care poporul român să aleagă un astfel de candidat și asta venind de la o publicație altminteri respectabilă, recte Press One. Adică nu era suficient că ne iau politicienii români de proști, ne mai ia și Press One de proști, insistând, nu se știe de ce, să ne explice că Barna, săracul, e ingurgitabil, noi suntem niște înapoiați și niște proști. Mă rog, insistența pot s-o înțeleg, e de fapt aceeași cu care doamna Ioana Ene Dogioiu, altminteri o jurnalistă respectabilă, încearcă același proces de prespălare (inutil) al domnului Barna de câteva luni încoace, lucru care mă plictisește foarte tare. NU, Barna NU va intra în turul doi al prezidențialelor din simplul motiv că ăsta e felul lui de a fi, plictisitor și (aparent) corupt, lucru care în mod normal ar trebui să și stârnească niște convulsii interne în USR care să îl debarce de la șefia partidului. Bun, și cine să vină, întrebi? E simplu, am mai scris-o și în alte părți și o repet: Stelian Ion.

2. Mircea Diaconu

Nu, Mircea Diaconu este exclus să intre în turul doi, oricât se crede că va fascina cu discursul lui imbecil. Votanții ALDE nu îl vor vota, nostalgici fiind după Tăriceanu, iar votanții PRO România nu sunt suficient de mulți. Mai mult, Diaconu este lipsit în mod evident de mașinăria de partid din teritoriu pe care o are Dăncilă, deci nu are cum să conteze pe România profundă. So deci, nu, tristul Mircea Diaconu va lipsi din turul doi, iar din punctul ăsta de vedere merg chiar până la a spune că Victor Ponta ar fi făcut un scor mai mare dacă ar fi candidat el însuși, dar, na, asta e.

3. Paleologu

Sincer, scriind Paleologu mă întreb care e primul lui nume, ceea ce nu e bine. Răzvan? Mihai? Cornel? Dracu știe, e treaba lui. Evident, exclus să intre în turul doi și, de altfel, după cum bine s-a remarcat în spațiul public, un alt motiv pentru Barna va sta pe bară. De ce? Da, ai ghicit, pentru că va rupe din baza lui de votanți. Altminteri, păcat, pentru că e într-adevăr rasat ca intelectual. Dar, din și mai mare păcate, un om aflat în siajul lui Băsescu și Udrea (da, și Udrea) nu poate fi privit decât cu scepticism, oricât de mult ar cita din marii autori ai lumii.

4. Viorica Dăncilă

Da, va intra în turul doi cu Iohannis, am explicat mai sus de ce. Să mai spun o dată? Bine: toți pesediștii (și sunt încă mulți) se vor alinia s-o voteze. Atât, nu există alte motive, dar ăsta, unicul, e suficient. Și, da, va pierde în turul II, în caz că încă ai neclarități. Îți dau în scris aici.

Cam asta e tot, pentru că restul candidaților nu contează.

15 comentarii

 1. citesc „lasă un comentariu”, pe vremurile tinereții mele asta era „lasă-ti banii de vrei sa treci viu”, asa încât o las moale și pun o întrebare în loc:
  candidați, fie, dar la ce, bre?

  dacă e pentru „miss corupția din românika” atunci ies și eu sa votez anti-constituțional. fratre, citești constituția și iți dai seama ca e un text făcut „iespré” ca sa ascundă un cod.
  babelor din toată lumea, uniți-vă și descifrați-l o data, zău!
  se zice „ai carte, ai parte”. ei bine, aici este „ai codul, ai parte”. caută codul ca să ieși teafăr din nebunia asta, un fel de „escape game” (pentru cei branșați). cu codul la îndemână citești limpede: „prima lege a românikăi este jaful” și asta te nedumerește. păi cum domne, când sunt puși sub acuzație banditi celebri alde voiculexu si alde sov? (alde alde nu-i). păi ba nu, pentru că justiția are și ea codul, cel puțin partea „bună” din justiție îl are și în virtutea lui orice corupt trebuie achitat și indemnizat mai devreme sau mai târziu. de ce? întreabă-o pe eleonora de achitania, care a fost regina și în francezia si in englezia. păi vezi că se poate?

 2. Pe la începutul anului, ori să fi fost prin primăvară? oricum înainte să-și schimbe Dragnea domiciliul pentru următorii (teoretic) trei ani și jumătate, am răspuns la un chestionar telefonic. Printre întrebări: „Cu cine ați vota în turul doi al prezidențialelor, dacă ar trebuie să alegeți între: ….?” Aveam de ales între diverse perechi. Pe rînd. Nu le mai știu, țin minte că erau ușoare, n-aveam ezitări să spun X sau Y. Băi,și ajung la perechea Dragnea-Tăriceanu. Recunosc că primul impuls a fost să-l pomenesc pe dragul nostru membru cel dintotdeauna, a cărui vreme trece și dacă-l folosești, și dacă nu. O ultimă brumă de bună-creștere străveche, rămasă din mileniul ălălalt în care m-am născut, m-a împiedicat, și m-am mulțumit cu inodorul „Dracu știe”, pe care operatorul de sondaj l-a bifat la rubrica „nu știe/nu răspunde”. Ce vreau să zic cu asta: dacă în turul doi o să am de ales între Iohannis și Dăncilă, eu mă duc să votez, pentru că e (teoretic) mai ușor decît ce m-a pus operatorul ăla de sondaj să fac astă-primăvară. Că așa funcționează mintea mea, relativist.

 3. babo smarando, ești cea mai frumoasă și mai înțeleaptă, se vede că vii din alta dimensiune, din alt mileniu, din alt spațiu-timp. de ma și mir ca vorbești românește. (apropo, scuze pentru lipsuri, ma străduiesc sa pun ceva semne măcar la unele cuvinte sau măcar la jumătăți, sper ca apreciezi efortul).
  mda, bravo. bunul-simt de la antipozi spune să barăm drumul bandiților în ordinea mărimii lor. și dacă marțafoii ăștia de compatrioți ar gândi tot asa de schematic și minimalist ca tine dar, repet, ghidați de bun-simt, atunci am ajunge pe o treapta superioara. din păcate chestiile astea de la antipozi nu ating decât o minoritate.
  ba mai mult, majoritatea intelectualilor (ziși sau așa-ziși) nici nu face parte din această minoritate.
  căci după vorba înțeleaptă a petroniei, dacă vrei sa faci ceva util, mergi la noaptea muzeelor (deși eu as prefera cu un singur e, dar nu se mai găsește). sau la o lansare de carte la krezulescu, marți la 18:30.

 4. @mi argo Nu vin, frate, de nicăieri, din simplul motiv că încă n-am plecat. N-are treabă bunul-simț cu votatul. Schematismul minimalist, da, aicea-ți dau dreptate. Deci și eu ca miss Marple-n satul ei, constat că nimic din ce se-ntîmplă-n lumea asta zisă România, nu se poate să nu aibă un corespondent și la mine-n bloc.

 5. deci veto, ca sa fie mai clar il vom cita brusc pe marele democrat stalin care, inspirat de marea revolutie din octomvrie (dupa iulica, acum 7 novembrie, dupa grigore) la randul ei inspirata din marea revolutie franceza si masacrele ei, spunea: nu conteaza cine ce voteaza, conteaza cine organizeaza alegerile (cu varianta: cine numara voturile).
  nu ca asta ar fi motto-ul serviciului special al hackerilor (rusi) de azi, ci pentru ca asa e in românika guvernata binemersi de pesedistii intelectualei dancila, care si-a adaugat recent mentiunea de onoare „demis”.

 6. Veto, sunt profund speriata de constatarea ca suntem perfect de acord. Am cautat prin matele blogului, nu cred ca s-a mai intamplat asta vreodata. Am cautat apoi si prin frigider, chestie care m-a speriat si mai tare, dar pe care am rezolvat-o prompt cu o combinatie fericita de topor si papagalul vecinei Dobrescu. Acum, ascut din nou toporul pentru ce zisesi tu mai sus. O sa incep, fireste, tot cu papagalii.

 7. Și pe mine mă sperie că ești de acord cu mine. Ba, mai rău, mă sperie și mai rău faptul că eu sunt de acord cu mine, ceea ce e o fractură de logică, dar cui îi pasă pe blogul ăsta. Iar asta pentru că perspectiva unui tur II Dăncilă – Iohannis sau Diaconu – Iohannis nu îmi place deloc. Și atunci s-ar putea, nu știu, să mă duc și să fac negânditul, adică să îl votez pe Barna în turul I, deși individul nu îmi place deloc, dar absolut deloc.

  Greu!

 8. români de toate neamurile, votati dancila. e clar de ce, dar daca totusi mai trebuie repetat, o sa incerc si aici pana intra in cap. de mai multi ani s-a observat o scadere a IQ-ului dvs, oamenilor. daca el era in crestere pe la mijlocul anilor 70, iata ca de peste 20 de ani el este in scadere neta, de vreo 2-3 puncte pe deceniu. e vorba de o medie, neamule, dar daca nu stii ce-i aia e normal, conform observatiilor relatate de mai sus. n-ai vazut filmul „Idiocracy”, nu-i nimic, ai sa-l traiesti cat de curând. românika e prima tara din ropa care nu stie cat de jos i-a cazut IQ-ul mediu pentru ca asta nu se masoara, nemaiexistand oameni in stare de a-l masura cu altceva decat cu rigla si compasul. daca vi se prea abstract ce scriu, sau lipsit de sens si de logica, e normal si strict conform.
  votati dancila, alta cale nu-i.
  qed. iq. spqr.

 9. Mi argo, de unde ai facut rost de strategia asta? Pun pariu ca o cauta disperati prin tot sediul central PSD. Nu merge sa dea sepci cu „Make Romania smart guys’ land again” de unele singure, fara explicatie.

 10. Veto, dupa cum stii prea bine, ca scrie pe toti peretii casei si nu e scrisul meu (n-as intra in detalii cu ce anume scrie, desi as fi curioasa de unde ai facut rost) – in politica, ca si la interviul de munca, e vorba despre cu ce poti sa traiesti, si cu ce nu. Vedem dupa aia daca live and let die.

 11. De unde, de neunde, numai din creierașul mieu decadent carele constată chiar acum că pe Ateneul român se citește de la stânga la dreapta, în ordine oarecum circulară, din locul însorit pana acum 55 de secunde in care stau așezat: …Michelangelo, Pericle, Moliere, Beethoven… Deci o varza. Timp în care din căștile unor turiști se aude clar până departe „dați un leu pentru atheneu”. Nu da nimeni nimic, doamne.

 12. bai oameni, se petrec lucruri îngrozitoare si-n provincie. in miezul zilei, urcam deja de vreo doua ore cu gândul stomacesc la ciorba aia de la Curmătura când, dupa un colt, am dat fix peste plaja eforie sud sau mai rău, judecând dupa numărul de cetățeni expuși la soare si mai ales dupa lungimea cozii la bucătărie. mi-am înghițit gândurile și-am luat-o brusc in direcția „izvor” unde curgea apa din piatra seaca si unde corcitura de st bernard s-a adăpat si el timp de zece minute dar numai dupa ce-a așteptat cu respect sa termin io de umplut si de amăgit ce aveam. bai oameni, daca n-ar fi salvat câinele tagma animala, as fi zis, ba chiar o si zic, nu mai e respect nici măcar in vârful munților.

 13. Dacă nu se căca niciunu în văzu lumii, ai scăpat ieftin.

 14. vad asta toată ziua în parlament, in guvern sau în partidul clasei ciorditoare.
  iar votanții pesedismului apreciază priveliștea și continuă neabătut.

 15. veto, ai avut dreptate ca o matracucă. sau o chema pythia pe aia? bineînțeles ca l-am votat pe barna fără discuții.
  nu că e plictisitor, ci ca să nu ajungă dihoroaica în turul doi.
  diaspora a votat mai mult util decât utopic, bravo ei. ce te făceai dacă convingeam cele 5 milioane de followers să voteze utopic și ieșea barna din primul tur? eh, data viitoare…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s