Covidu’ meu e intelectual, sau despre standarde duble

Înainte să facă cineva mișto de mine că mi-am antropomorfizat Covidu’, vă anunț că e musai să antropomorfizezi / demonizezi ceva ca să-l poți urî eficient, și vă dau drept exemplu toate religiile inventate vreodată. Bașca și toate halucinațiile. Mă rog, o diagramă Venn cu suprapunere de 50%, ar spune cinicii și ar avea dreptate.

Dar nu despre asta-i vorba. E o parafrază la „my abortion is moral”, chestie despre care dacă nu știți că definește poziția morală a 90% din republicanii din SUA, considerați-vă fericiți. Și încă și mai fericiți că nu suntem în situația de a măsura la noi, că în buna tradiție a procentelor sovietice am rupe cântarul.

Acum, la subiect. Care este o mirare.

Eu n-am nimic cu cei care au ceva cu pelerinajul la Sf. Parascheva de anul ăsta. Dimpotrivă, sunt în tabăra celor mai vehemenți dintre ei, și mi se pare o concesie criminală faptul că li s-a dat voie să-l organizeze chiar și-așa. Știu, știu, nu se pune nimeni de tot cu Danielul, că chiar nu-ți permiți să faci asta în România anului 2020. Nu-i ca și cum am fi stat secular sau ceva, ptiu, blasfemie.

Doar mă mir, trecând zilnic pe lângă ASE acum, la începutul anului universitar: Covidu’ care se ia la moaște e mai de neam prost decât ăla care se ia la coadă cu sutele la intrarea în facultate, pentru înmatriculare, sau cum? E Covidu’ cu studii superioare mai politicos decât ăla cu cruci și aghiazmă? Toți au mască. La amigdale. La 1 metru unii de alții, grupați câte minim 2-3.

În condițiile în care aud despre copii de școală primară care refuză să-și dea masca jos chiar și în pauză ca să mănânce, afară, în curtea școlii, la 3 metri toți de toți și proaspăt spălați și dezinfectați pe mâini… Viitorul nu mi se pare mâine, ci poimâine. Rămâne întrebarea cum sărim direct la el, și reproșul față de Bad Dragon că se tot trage pe cur cu mașina aia a timpului de, iată, mai bine de 10 ani.

3 comentarii

  1. lasa-ti covidul sa mearga in pelerinajul lui, zi mai bine ca suntem sublimi pentru ca de la naștere ne chinuim sa facem parte dintr-un sistem si sfarsim prin a ne integra in el. care sistem e asta (desi ne facem ca uitam in cursul pelerinajului): https://www.podul.ro/articol/institutii-capturate-adjunctul-impostorului-laurentiu-baranga-demnitarul-cu-zece-clase-este-omul-generalului-izmana-gabriel-oprea-numit-in-functie-de-viorica-dancila-in-ultima-zi-de-mandat-12099.html

  2. dar s-o intoarcem si pe partea cealalta. friptura aia la protap, zic, cat timp dezbatem sensurile interdictiei.
    iete-te, in unele state iuropene s-a dat „stingerea” (=couvre-feu, preluat onomatopeic de engleji in „curfew”) la ora 1 noaptea, sau la 23, sau si mai bine la 21. n-ai voie sa mai iesi cu defilarea moastelor si nici la alte defilari prin baruri si discoteci. oricum toate sunt inchise, chiar si magazinele de branza, varza sau viezure. ai voie doar sa stai bulucit pe treptele de la ase de pilda, dar devine desuet pentru ca incepe sa-ti dea de gandit si e foarte complicat cu morala atunci cand nu e.

  3. alo, pădurea adormită, azi e ziua nopții muzeelor! live?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s