Campionatul european de jonglat cu castane fierbinți la ceas de noaptea minții

Băi oamenilor,

Se mai distrează careva zilele astea urmărind cursa de 500 m dezavuare-Sorin-Lavric? Eu lucrez la un clasament complex, cu puncte pentru viteza de reacție, ton siderat, impresie artistică la tumbe logice, credibilitate și mocirlășenie totală, clasament care s-a transformat repede în drinking game, și rezultatele promit să se vadă la știri. (Nu, nu eu am intrat cu mașina în Arcul de Triumf, dar doar pentru simplul motiv că n-am permis).

Deocamdată, conduce Uniunea Scriitorilor. Nu pentru punctaj direct, ci pentru dezvăluirea colaterală că Uniunea Scriitorilor habar n-are ce publică membrii ei, și pe cine primește în sânu-i cam prea hămesit de sinecuri.

Da´ eu mi-am făcut popocornul pentru Liiceanu și grețosul, insuportabil de dezgustătorul, revoltător de lingăul blurb pentru cartea de eseuri a personajului. Așa-i când iei recenzia din teancul gata scris din amestecuri interșanjabile de clișee zornăitoare și pui doar numele pe ea. Uneori, se cam întoarce să te muște de cur.

Hai că ne-om distra cu ăștia în următorii patru ani de tare mi-e că o să-ncepem să vorbim poloneză la proteste.

5 comentarii

 1. si reactia asta rapida de delimitare e tot un template gata scris.

 2. Sper că nu credeai că am făcut altceva decât să schimb pe ici, pe colo, prin punctele esențiale, una din dezavuările gata scrise pe care le am adunate într-un teanc uriaș pe birou, pentru când Rhetta sau Veta o să fie prinse cu chiloții în vine.

 3. măi dragă, n-am înțeles nimic, noi cu cine votăm?
  prin urmare domnu lavric ne-a demonstrat că esența femeii se extrage intre 15 și 25 de ani. cu carele poți să-ți faci o infuzie asa ca un ceai de mușețel, dar violet, după cum ne arata desenul de pe coperta foarte reușită, de departe cel mai reușit pasaj din filosofiada bivolului care „caută răstoaca umedă” în care să-și depună, mda… aforismele?
  iete unde se îndreptă felinaru atenției noastre…
  păi n-ar fi mai bine să ne uitam noi gratis la un festival de film european necomercial online ? ăsta: artekino (cu google, prima intrare), zece filme, unul românesc, votați-l vă rog cu max măcar pentru rolul lui adam puslojic.

 4. unde găsești tu, petronia, castane fierbinți? unde?
  castanele sunt alea de care ne temem sa nu ne cada in cap toamna din copacii numiți fara motiv „castani” când ar trebui sa se cheme „buzdugani” dupa cum le arata fructele. sub acești arbori apar în mod miraculos castanele (noi presupunem ca vin de sus, din cer), dar ele nu sunt fierbinți niciodată cum ar fi de pilda meteoriții. fierbinți sunt unele zile de vara. vara aia care nu mai vine. vine covidu. vidu.

 5. surori și verișoare, mai trăiți? alo? băăi! soro!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s