Dupa 20 de ani

Pe la 1850 plutea pe Mississippi o corabie care, alaturi de altele mai mari sau mai cu aburi, cara pe plantatii de bumbac zeci de mii de negri. Pe una din corabii un tanar numit Jazzbo Brown canta la pian. La un pian hodorogit, stramb, pe care valurile faimosului fluviu il adusesera probabil din Europa. Ce canta Jazzbo? Nu stia nimeni, era o improvizatie cumva, dar muzicantii, tot negri, care isi duceau armonicile, balalaicele si chitarile acolo unde era rost de cate un dolar au numit muzica tanarului dupa numele lui: jazz. Peste 20 de ani, jazzul ocupa America, iar peste ani mapamondul. 

Dupa evenimentele din 1989, orasul bulgar Gabrovo ajunsese o ruina ingropata in piele. Asta pentru faptul ca puterea comunista din sudul Dunarii hotarase ca in oraselul de munte sa se prelucreze toata pielea animala bulgara. Se faceau, asadar, curele din piele, incaltaminte, manusi, curele, ochelari, tigari si caciuli. In fata falimentului total al urbei, primarul a hotarat s-o dea pe cultura. In fosta fabrica de prelucrare au inceput de-a lungul anilor sa functioneze tabere de pictura, fotografie, ceramica, concursuri de proza scurta, de caricatura, de poezie, si mai nou festivaluri de film scurtmetraj si documentare. Dupa 20 de ani, manifestarile de la Gabrovo au capatat girul unor mari personalitati: Maddona, Cleve Collins, fratele solistului Phill Collins, care este cel mai mare caricaturist in materie de sex din lume, si multe altele, care fac din Gabrovo un loc de pelerinaj cultural.

Prin anii ’90 la 40 km nord de Roma, un orasel mai frumos decat Sighisoara, numit aproximativ Capattava, a fost parasit de populatia tanara in cautarea unor slujbe prin Europa. Primarul de atunci al localitatii a avut ideea geniala sa cheme elevi din Roma, Milano sau Neapole care sa graffiteze peretii caselor goale. Astfel ca urbea a devenit un salon de grafica urias cautat de toti artistii plastici din Europa. Dupa 20 de ani, multi tineri indigeni plecati la munca s-au intors, au pictat pe cea mai mare cladire chipul lui Jim Morrison si s-au apucat sa investeasca in orasul parasit. Astazi, Capattava, sau cam asa ceva, este unul din locurile cele mai vizitate din lume. 

In San Francisco, acum vreo 20 de ani exista o strada pe care nu trecea nimeni desi se numea Jack Kerouak. A fost de ajuns ca primaria locala sa initieze printre liceele din oras un concurs de graffiti, sa puna la bataie peretii tururor caselor de pe strada lunga de 80 de metri, sa dea autorizatii de terase si cofetarii pe mijlocul ei, pentru ca strada sa devina una din cele mai cautate din oras, iar manifestarea sa capete alura unui eveniment international de valoare in amintirea fenomenului hippy din anii ’60 ai secolului trecut.

Si peste Romania au trecut 20 de ani. Autoarea unei revolutii care n-a schimbat nimic, caz unic in istoria universala, tara noastra nu se ilustreaza prin manifestari culturale de valoare, exceptandu-l pe Enescu al carui Oedip nu se poate asculta,  ci prin impostura, prostie, ingnoranta, minciuna, mineriade, guverne inutile, alegeri emotionale, societate civila falsa, televiziuni de nisa care dezinformeaza, „berici” la Casa Poporului, „concerte” cu Directia 5, discutii sterile despre dramaturgia romana, „acoperitii din presa” si nu numai, filme modeste, vezi „Epoca de aur” a lui Mungiu, saracie, somaj, furaciune si asa mai departe.

Asa ca zic: Ce-i de facut? Profa noastra de Societate Civila, care preda si Inexistenta Societatii Civile in Romania, ne da curand lucrare de control cu tema asta: Dupa 20 de ani. Asa ca mai zic, fratilor: Io ce sa scriu? Zic: Rhetto, Vetto, Mariuse, petronia, Stefane, io ce sa scriu?

Vasile si asa mai departe!!!

123 comentarii

  1. Vasile, eu zic sa scrii asa: Dupa 3×20 de ani (o sa prinda, poate e si ea de 3xfemeie). Si mai zici: anii 30-40 Romania, tara misto, viata, investitori, high life, Crucea de Piatra, Micul Paris (bagi niste citate din Djuvara). Apoi s’a hotarit unu’ Stalin de’a trimis comunismu’ pe tanc pe aici. Dupa numai citiva ani americanii au uitat de noi, francezii au uitat de noi, pina si nemtii au uitat de noi. Numai rusii n’au uitat, ca ei sint oameni buni cu vodka in vene si iubire de vecini in suflet. Si asa am ramas pina acum.

  2. Eu cred că poţi scrie orice îţi trece prin cap şi după aceea zici că genul abordat a fost SF. Acolo se permite orice.

    Vorbind serios, poţi vorbi despre faptul că în 1990, de exemplu, lumea nu avea mare experienţă în ce se poate fura, lucrând la stat sau pentru stat.
    În ăştia 20 de ani, guvernanţii şi cei care lucrează cu ei sau pentru ei, s-au perfecţionat extraordinar în direcţia asta. Tot timpul stai şi zici: „Gata, nu mai e nimic de furat în ţara asta, s-a furat tot. Putem porni de la zero acum.”. În scurt timp, îţi dai seama că te-ai înşelat. Inventivitatea românului n-are limite.

  3. Vasile, ascultă la Tanti Rhetta:

    Cu două minute înainte de lucrare o întrebi pe profesoară dacă ai voie să foloseşti cartea. „Care carte?”, o să zică ea. „Cum care carte? După 20 de ani, de Alexandre Dumas!”, răspunzi tu. Femeia va realiza că s-a produs o încurcătură, tu îi vei explica că în ultimele două săptămâni n-ai făcut altceva decât să citeşti cartea, n-ai ieşit la joacă cu ceilalţi copii, nu te-ai dus la muncă… „Acum ce ne facem?”, întrebi indignat.

    Teoretic, profa îţi va da voie să scrii lucrarea despre cartea lui Dumas. Practic, probabil că nu. Drept care scrii următoarele:

    După 20 de ani, în România lucrurile nu stau perfect (aici enumeri problemele pe care le-ai identificat mai sus). Dar să ne uităm la alte ţări (românului îi place să se uite la alte ţări): Germania, de exemplu. Germania, la 20 de ani după al doilea război mondial, clădise cea mai puternică economie din Europa. Dar! (românul se bucură să descopere că şi la alţii e rău, pe principiul capra vecinului) Dar, zic. Ca să îşi clădească economia aia, nemţii au importat turci. Şi acum copiii turcilor respectivi sunt proşti şi leneşi şi nu fac nimic şi trăiesc din ajutorul social. Dacă România ar fi importat turci imediat după revoluţie, acum ne-ar fi mers bine, dar peste alţi 20 de ani copiii turcilor ne-ar fi dat mari bătăi de cap. Aşa că mai bine că ne merge prost şi n-avem turci, decât să trăim cu frica viitorului în sân.

    Aici te opreşti şi îi ceri voie profei să te duci la veceu. Îţi dă, te duci, fumezi o ţigară-două, te întorci şi continui lucrarea:

    Pe de altă parte, chiar dacă România se confruntă cu diverse probleme (eventual le enumeri iarăşi, ca să pară lucrarea mai lungă), trebuie remarcat că şi alte naţiuni au aceleaşi probleme (nu-i nevoie să spui că la o scară mai mică): în Italia există corupţie, în SUA ignoranţă, în Nigeria sau Niger mineriade, în Olanda filme proaste, în Iran şomaj, în Anglia minciună, în Mozambic furăciune.
    Doar că spre deosebire de aceste ţări, România are munţi, mare, deltă şi pe Dracula. Deci în timp ce lor o să le meargă din ce în ce mai prost, la noi o să vină turiştii care au văzut reclama aia cu Land of Choice şi o să îşi lase banii pe-aici. Deci asta s-a clădit în România în 20 de ani: speranţa că o să vină cineva din vest să ne aducă ciocolată şi deodorant. Sunt mândru că sunt român!

    Pe lucrarea asta vei primi nota zece şi profesoara te va ruga s-o citeşti în faţa clasei. Mai întâi, refuză. Refuză cu îndârjire. Apoi pune o condiţie. Care vrei tu. Profa o va împlini.
    După care dă-mi un telefon şi mulţumeşte-mi, ca să te ajut şi data viitoare.

  4. scrie ca chuck norris nu uita si nu iarta! scrie ca acum berea nu mai e la sticla ci la pet de ala misto. scrie cate credite ai la banca si cate carduri. ca in filmele americane! scrie ca esti emo. asa la misto. normal ca nu esti emo. esti rasta si high. dar in 20 de ani ai invatat ce e viclenia…

  5. @Vasile ca m-ai intrebat si pe mine… dar stii sa scrii?
    trecand – razant – pe aici (si alte parti) constat ca mai intai trebuie invatat nitel alfabetul; nu ala literal ci asta : eu zic una, tu vii si mai zici una s-o facem mai buna, vine si al treila, adauga si imbunatateste si tot asa… fara mistouri de doi lei, fara pupat in dos, fara menajamente (pentru ca nu s-a construit nimic numai cu fotoliul sub cur si comentariul la consola) fara sapa care taie la rand, fara selectie si buruiana si planta cultivata, fara victimizari si sentinte… si poate ceva mai mucles si mai practic… si poate cu ceva mai mult de aici si ceva mai putin de la Dumnezeu (care-i ocroteste pe romani)… si poate cu mai putine cunostinte si ceva mai multe informatii… si poate cu mai multa modestie… si ceva asumare a ceea ce poti si, mai ales a ceea ce nu poti… si poate sa moara capra vecinului dar sa nu mai si facem dupa aceea misto de ea ca a fost proasta…

    a, ca sa rezum (desi nu pare)… spune-i profei sa va aduca o oglinda si benoclati-va in ea… o sa ramaneti surprinsi cat de batrani ati devenit in 20 de ani de cand tot veniti nepregatiti pe la scoala…

  6. tanti rhetta, ciocolata si deodorant erau si inainte de 20 de ani. cand polonezele vizitau exoticele noastre plaje. strasnice femei.

  7. Pai uite mai Vasile ca, intreband despre ce sa scrii, ai aflat raspunsul. Ce simplu era?

  8. Zic: Lu’ Stefan tre’ sa-i scot comunismu’ din cap. Va fi greu da’ merita!! Mai zic: Nu mai zic nimic acu’ acu’.

  9. Vasea… comunismul nu poate fi scos din capul nimanui… dar daca e sa incepi de undeva, ia-o din Orient ashea (de pe la Marea Moarta), treci prin Balcani, apoi, hop treci Atlanticul si agreseaza-l nitel pe uncle Sam… daca reusesti asta, treci si pe la mine

  10. aiurizati cumplit. io sunt comunist daaaaa!?
    uh, e ingrozitor… hai hai, dati ceasurile ca va sparg. ete la ei. mosierii…

  11. Vasea… pe la 1850, nu se canta inca nici blues-ul; ia-o mai dincoa cu jazz-ul si cu etimologia cuvantului… apoi, daca in 1850 Jazzbo ala canta la pian pe o corabie si peste 20 de ani jazz-ul cucerea America (adica la 1870), inseamna ca tu traiesti intr-o alta realitate, acolo unde lucrurile se intampla mai devreme cu vreo 50 de ani… eu zic sa incepi cu Chicago-ul anului 1915 – asa ca sa ne acordam timing-urile ;

  12. kk, chiaburilor! acu trag sirena ca sfantu roaita… va venim noi de hac! la munca! vreau sa iasa piesa de 6 mm la strung da? va place america eh? dar romania ce are mah? are munti, campie, mare si forma de buchet de flori lu tovarasa invatatoare. voi nu aveti suflet mah. e si ea o femee…. capitalistilor cu rachete nucleare. exploatarea omului de catre om musteste in voi.

  13. da sigur. jazz. muzica de bar de noapte. e o muzica inventata ca sa ia mintile lu tineri si sa indemne la alcool. cunoastem elemente care au luat-o pe calea asta.
    de ce jazz!? de ce sa nu cantam chiar noi. doina noastra nationala? de ce? de ce?

  14. doamna rhetta, noi, un grup de cetateni va rugam sa dati muzica mai incet si sa nu mai lasati acesti reactionari sa scrie aici. noo nu ne place coca cola. in numele poporului sunt arestati!

  15. asta e o atitudine autentic capitalista… pune-o la borcan si vinde-o pe bonuri valorice

  16. domnu caraman, ca sa va zic asa, capitalist, de ce incercati sa destabilizati? de ce bagati indoiala si ura intre noi cetatenii de buna credinta? noi nu va vrem intre noi! sunteti un element negativ si dati un exemplu needucativ aici. cu respect va rog sa mergeti inapoi la agentura care v-a trimis in sanu colectivului nostru revolutionar.

  17. @ piticgras (inspirat nick – ce m-am mai ras) „Asa ca mai zic, fratilor: Io ce sa scriu? Zic: Rhetto, Vetto, Mariuse, petronia, Stefane, io ce sa scriu”

    PS : umorul tau e pe gustul lui MBadragan, presupun…

  18. macar io si domnu baragan suntem vii. vad ca tu razi doar la fete. ne intristam in ce te priveste. important e sa respiri si sa faci fapte bune. ca cum sa hranesti porumbei mici.
    altfel nu inteleg prostiile pe care le zici despre mine. daca sunt pitc si gras ce? iti ploo in casa? te roade asta? ca am venit si io aici sa zic doo vorbe? ca iti iau orizontu? nah, eu macar nu am zis ca esti rigid. nu am zis!? zic acu. esti rigid.

  19. spun lu toata lumea de aici acu.acest om stefan caraman are sa imi dea 6 beri. heineken. ca sa dovedeasca ca e prietenos. deci are sa imi dea 8 beri. e frumos netul. lega placute prietenii si uite asa stii lume si te vezi si cu 10 beri pe masa.

  20. Nene Caramane, daca nu ti’as fi citit piesa aia as fi crezut ca esti lipsit de simtul umorului. Da’ am vazut ca nu esti. De unde deduc faptul ca ceva de pe aici te aduce intr’o stare in care nu mai esti taman matale. Si acu’ ma intreb eu din nou: de ce te mai chinui singur pierzindu’ti vremea incrincenat printre astia superficiali si neinformati? Doar pentru ca s’a dat Rhetta la dramaturgi? Chiar merita efortul.

    Acu’… eu vaz ca, desi suparat rau pe noi, tu tot revii. Pina la urma tot iti scriu bancul ala cu trilema.

  21. ok, piua. stiu ca pe oriunde ajung starnesc scandaluri. scuze iar.
    nu mai scriu aici niciodata. impacati-va la loc si gata.
    kk, de ce draq starnesc scandaluri…..
    piticugras a plecat de pe scena otravit cu polen. mana mea. ma duc sa provoc scandal la altii.

  22. @piticugras

    oricand, platesc eu, cu o rugaminte… sa fie leffe;

  23. @Marius

    cred ca doar ti s-a pus pata… fa un refresh, nu doare

  24. PS : am fost invitat sa-mi dau cu parerea.. mi-am dat-o…

  25. leffe e bere de corporatiste. nu ma face sa cer 6 randuri de bergenbier.

    io vreau heikenen! punk si brusc! vreau haos.

    ibesc berea. un moft. da berea aia. altfel nu mai scriu niciodata pe net.

  26. e un bun egzemplu pentru dom copil care punea intrebari. iata cum se rezolva treburile in societatea anilor 2009. fix ca in cei 1989, mare branza. totule sa stii zice si sa stii bate. tu alegi. altfel, asa cum motoru lu masina nu s-a schimbat din 1920 asa si omu. cum era atunci e si acu. tot ala. doar ca are mo bil si 5+1 si LCD in casa. si nu mai are timp de gagici acu. atunci avea. dar sa nu intram in comparatii aiurea. macar acu avem porn.

  27. ok

    ce site preferi?

  28. ok-ul era pentru bere

  29. ai ok si de la mine. dai o bere lu baragan. voi stiti… heikenen sa ii dai, da!?

  30. dau ma, ca-s comunist generos…

  31. iau de la fiecare dupa posibilitati si dau fiecaruia dupa nevoi…

  32. tovarse caraman, in lipsa factorului de decizie iti faci cap aici. tovarasa rhetta o sa iti dea un pumn in ochi. si 10 zile de cules cartofi. chiar asa, unde naiba e tovarasa? pe teren, in inspectie? la sedinta? in cuba?

  33. traiasca poporu cubanez care il va primi in campul muncii pe bravul nostru tovaras caraman!

  34. de ce nu mai scriu fete? tovarasa petronela, indrazniti, e voie si ne face placere sa avem vorbe fine si elegante intre noi. sa simtim si noi mangaierea calda a femimitatii sufletesti. un fior de prospetime tinereasca si eleganta. o reprezenta a evei. o claditoare intre claditori.

  35. bleah, tre sa scriu iar…

    de ce nu mai scriu fete? tovarasa petronela, indrazniti, e voie si ne face placere sa avem vorbe fine si elegante intre noi. sa simtim si noi mangaierea calda a feminitatii sufletesti. un fior de prospetime tinereasca si eleganta. o reprezentanta a evei. o claditoare intre claditori.

  36. o tanara care dupa truda zilnica sta sa scrie si aici. puterea tinerelor noastre femei impinge inainte propasirea si bunastarea colectivitatii. nu precupetim nici cel mai mic gest. bem bere, radem depanusam sau aram cu tractoru dar lupta de clasa se poarta aici. bravul nostru tovaras a promis o recolta de 12 heineken. brava noastra tovarasa e ostenita de atatea sedinte istovitoare si acum nu doarme ci faureste noi planuri aducatoare de bunastare tuturor!

  37. Mai Stefane, am dat de vreo 5-6 ori refresh desi ma doare degetul, chiar ma doare, poate se schimba ceva in ceea ce ai scris. Acu’ eu inteleg ca ai venit fuguta sa scrii pentru ca omul ti’a cerut parerea. Asa… si ma uitai eu dupa parere si ce vazui? Ete, niste aluzii la analfabetism, ceva sugestii de pupaturi la dos, niscavai reavointa si mult indemn la umilinta. Cu o bomboana pe coliva cu infatisarea unei oglinzi la care initiatorul conversatiei ar trebui sa se uite precum vitelul din zicala.

    Asaaaa… acestea fiind spuse, ma intreb eu, in incultura, idiotenia, lipsa de educatie si cizelare de care dau dovada, unde este raspunsul tau la intrebarea vasiliana? Pai eu nu’l prea vad. Caz in care ma intreb: de ce m’ai pus sa dau refresh?

  38. tovarasi! sa ramanem coerenti. luptelele ideologice se dau in strada. cu croseu si si vorba buna. ce faceti!? e nefiresc. zau asa. domnu mbadragan! nu instigati! am niste beri de luat. imi stricati apele… zau asa.. pliiiz.

  39. ДЛЯ БОРЬБЫ!!!

  40. в любом случае

  41. vrea cineva sa auda aventura_ alexandra la piticugras in blog? eh? haideti. sa fugim toti de aici. grrrr! в любом случае!

  42. tovarasa rhetta nu ne asteptam sa parasesti colectivitatea asa. e un gest nedemn de nazuintele noastre…

  43. kk, iar am stricat casa lu om cand am venit in vizita. scuze surorile lu peste. ma duc inapoi in grajdu meu. nah. scuze iar.

  44. Piticule, ba dimpotriva, numai bucurie si raze de soare ne-ai adus in casa! Doar ca una dintre razele astea de soare mi-a intrat in cur, si mi-a luat ceva timp s-o desurubez, de-aia am fost tacuta. Pe de alta parte, s-a livrat berea, 17 hectolitri de Heineken. Acum, intrebarea este: cat sunt 17 hectolitri? Mult? Putin? Prea mult? Prea putin?

  45. 17!? cam norma pe o saptamna. sa dam si lu aia mici adica. cam asa. dar incalzirea cu vodca cine o da? dom profesor mbadragan? mare om….

  46. A, pai am si vodca. Am ingropat-o in parc. O cisterna din aia de la Rebo sau cum ii cheama pe aia care spala strazile dupa ce ploua. Ma duc s-o dezgrop.

  47. marius

    te vad putin crispat … nu-ti ia nimeni nimic, draga… esti acelasi, nu te-am schimbat…
    referitor la intrebare, am raspuns dar cum m-am priceput eu si nu neaparat ca sa pricepi tu… , poate cu un picutz de degradeuri… inteleg, poate fi solicitant pentru cineva care vede marea neagra utilizand doar oranjul din ochelarii disco… cred ca de aici cele doua paralele…
    dar nu ie (incearca sa nu citesti intr-un cuvant) cu suparare…

    ‘ai ca am haz, m -am conformat la tendinti (asta da, se citeste legat)

  48. 🙂 Nene, meri si dormi putin ca esti obosit.

    Piticule, iti dau o vodka dupa ce termin antibioticele (nunu, nu e de la Stefan, mai sint si alti stafilococi cu care am intrat in contact si am facut buba)

  49. asta e tot ce poti? (am varsat o lacrima)

  50. De ce? Faceam vreun concurs? Vrei sa’i dai si tu o vodka piticului si facem intrecere care iese primul cu el?

    Si de ce o lacrima? De fericire? Ti’a dat adresa de mail si poti sa’l convingi intr’o discutie privata?

    Nene, nu faci sens. Daca mai faci glume, explica’le. Noi sintem mai tari de cap si nu pricepem.

  51. lolek si bolek, ce draq aveti? nu mai bine bem impreuna cea vodca? si batem o vulpe. si mancam un iepure. si io stau in maini. numa dupa ce ma fac muci. eh?

  52. daaaamn! sunt ani de cand vreau sa stau in maini. si sa borasc. si sa cant imnu in timpul asta. cate pot face eu…. dar voi!?

  53. grasilor! ai sa facem concurs. cine agata primu o gagica pe noi2. va bagati? macar e o lupta corecta.

  54. concursul se termina la ora 3 noaptea. sau la primul anuntz. fara smecherii. ca noi2 e usor de intrebat. adica se vede si asa. so, intrati!?

  55. Piticule, in miini nu pot sa stau ca am buba (tu credeai ca e caterinca, da’ chiar am). Iar gagici nu pot sa agat ca ma prinde nevasta’mea cu cont pe noi2 si iar dorm in balcon. Cit despre vodca aia, mi’e teama ca nu putem sa o bem in 3, n’am stofa domnului dramaturg, eu ma bag la cel mult o saniuta, ceva. Cred ca el e in stare de ceva mai mult si nu se coboara la nivelul meu.

    Asa ca ai rabdare oleaca sa treaca buba, dupa cum zisai, si dau o saniuta.

  56. baieti ferea ! sa nu va innecati in lacrima lui caraman!

  57. uffff, tare incordat mai esti si tu….nu ai lasa de la tine nici mort…
    kk saniuta. vorbim ca boerii, bem curat. lasa bogatia curului. madrie vad ca ai. deci o sa putem.

  58. madam sorele, cine e e acest dramaturg de nu il iubeste lumea? si de ce?

  59. imi pare om cu obraz. mai terminati mah. sa zica omul ca omul sa bem ca ca bem , etc. ce mai lume am gasit aici…..

  60. soreleeeee! imi place la voi in wikend. mai vin.
    e strasnic locu. asa da.

  61. e prins… ma joc cu el 🙂

    sunt antipatic din convingere mah… dar vezi tu comentu’ asta? nu s-ar vedea albu’ de n-ar fi negrul…

  62. Bine piticule, cum zici tu. Vind antibioticu’ sa string bani de ceva mai de fata boereasca. E bine asa?

    Nenea Caraman? Pai spusai mai sus. Ca dramaturg nu e rau deloc. Trimise o piesa si pe la mine prin mail, am citit, am comentat, ne’am conversat, suna chiar bine. Ceva nimicuri de comentat pe ici pe colo. Da’ daca te intrebi ce am cu jugulara lui e chiar simplu. Io l’am intrebat frumos de ce’si face singe rau pe acilea daca nu’i place si in timp ce vorbeam m’am trezit c’o ranga peste dinti. Si ce face omu’ dupa ce ia o ranga peste dinti? Pai scuipa singe si injura.

  63. nu cred ca-l tentati cu bautura, mai bine cu ceva dragute!(si-a pierdut interesul,varsta!)

  64. uite asa spuneau si moldovenii… noi la dadeam poduri de flori si ei ne acuzau ca-i futem in cur (limbaj preluat de la Rettha)…

  65. piticutz… salasuiam adesea pe noi2… rateuri multe (ca-n dramaturgia noua)… de vrei succes, pe netlog ‘cearca dara…

  66. pffffhh. mare incurcatura cu voi. sa innebunensc de nu as face la fel.
    nah, tot bauta ne salveaza. si o batuta si asa. ce sa zic?

    voi nu va bateti. ca nu va las io. insa alta cale nu exista.

    scu se sorele stapane aici dar asa e. drac sa pricep de ce nu se poate altfel.

    desi jur ca dupa bauta nu se bate nimeni. pentru ca se echilibreaza niste chestii.

  67. atunci facem concurs de baut. arbitreaza madam rhetta.
    asa e corect.

  68. Piticule, dramaturgul se afla printre noi ca sa salveze dramaturgia romana, si e suparat ca nu prea reuseste si ca eu zic ca e mai bine asa. Da’ in locul tau as fi atenta la el, ca daca tace, inseamna ca cloceste ceva. Eu zic ca sau cloceste un ou, sau trage din greu pe noi2, caz in care s-ar putea s-o caci, ca el are texte grave, de dramaturg.

  69. zici prea multe cu literele. il bati? ii dai la dinti?

  70. nu! tace ca-i ocupat pe netlog! de clocotit,mai la vara ca acu’ nu are ce!

  71. uh, i-am scris lu stapana. ma gandeam ca e baragan. scuze stapana.

  72. bai nene, eu cu cine tin aici? chiar asa sunt prostu ploii?

  73. Nici o suparare, piticule. Eu eram, dar numai cu jumatate de ureche, ca cu cealalta ma uit la fotbal. Si cu urechea cealalta nu stiu ce fac.

  74. Stefane, eu ma retrag intr’o nedumerire totala.

    Ti’am intins o mina, ai luat’o, am crezut ca putem discuta, ca o lasi si tu mai moale. Am intervenit decent si intirziat ca sa nu crezi ca’s patruns de focul discutiei sugerindu’ti ca poate te aprinzi cam tare si cam fara rost, sperind ca discutiile private anterioare te’au convins ca scopul meu nu e nici sa ma dau destept nici sa iti dau la cap. Ma rog, poate ca nu m’am priceput eu la cuvinte, poate ca’s prea inginer pentru asta.

    Acu’ exista si varianta in care matale doar te joci iar eu am picat de fraier. Asta e! N’o sa mor. Da’ nici n’o sa mai incerc.

  75. Na, cacat, din cauza dramaturgiei romane se sparge gasca si eu raman cu vodca nebauta.

  76. deci shakira are un album de kk. electropop. dar doar o melodie si restu furate. cine stie muzica sa ma ajute sa aflam de unde a furat. de la voltaj? de la genius? iris!?

  77. Stai soro ca nu ma rhettrag de acilea. Numa din dialogul cu nenea Caraman. Am descoperit ca’s cam naiv azi. Asta e.

    Apropos de vodca aia. Esti prin Bucuresti sa te fac o tabla si o saniuta? Da’ pina vinerea viitoare ca iar ma urc pe camila si ma duc la Egipet.

  78. taci fata ca o beau eu. chiar sparta pe jos. o strang cu batista…

  79. daramaturgia romana e strong… hihih cad victimele una dupa alta… Rettha, simti fiorul?

  80. eu tocmai am golit o sticla de whisky.. contrafacut fireste, dar ustura la gat si topeste mujdeiul…

  81. uite unde era saracu…. zeu peste 300 de camile. cu sani mari pe spate si alte chestii exotice. ce trai nene. mana mea. eu vad nisip o data pe an. si ala cu tigari sticle goale de vodca in el.

  82. hopa,domnul Caraman dupa un somn scurt si un tur pe netlog simte fiori! unde?dramaturgia da! dar caraman?

  83. domnu stefan caraman, lauda de sine nu miroase bine. nu era mai bine sa sharuim? stiu si eu? prietenia asa se castiga. acu ca ai zis de cel alcool, ma duc sa iau si eu. o sa ma doara la bani dar o sa fiu zeu. zeul betiei. deja sunt cam avion dar ma tin elegant de masa.

  84. sora rhetta, te bag in cacao, io cu cine tin. a venit timpul sa ma implici. a lu cine esti?

  85. Piticule, ai rabdare pina la pauza ca acu’ motaie la meci.

  86. nah. stau si ciocanesc cu furculita in paharu gol…..

  87. ce zdrenz esti mah…. dar bine i-ai zis-o… stie ea meci un drac. se uita la pijdi.

  88. Neah, la 6pack’uri de fotbalisti si adoarme visind la tineretile glorioase de la Apaca. Hehe, ce maistri tineri si frumosi erau pe vremea aia la Apaca….

  89. Piticule, eu sunt rapidista dupa mama si azi e o zi grea pentru mine, sper ca esti de acord. Drept care m-am imbatat cu apa, ca proasta, si acum ma duc sa ma vad cu un baiat, sa ne futem (imi cer scuze copiilor prezenti, care poate inca nu stiu ce-i aia. Sa le explice cineva, va rog).
    Eu zic ca daca vrei sa tii cu cineva, mai bine sa nu tii cu Rapidul, ca n-ajuta la nimic, iti faci doar sange rau.
    Si acum plec, ia sa vad, am totul la mine, tigari, droguri, prezervative, bani, fular, gluga, manusi, da am. Va pup, vorbim mai incolo.

  90. distractie placuta distinsa doamna!

  91. ba chiar liceeni la atelier. la practica electro.

  92. nah
    a plecat. ma duc indarat la aventura mea….

  93. frumoasa echipa Rapidul… farmecul vietii… e ca dramaturgia noua… ea zice ca e buna, dar lumea ca nu… aribtrii ie de vina… suntem peste tot acasa… Rettha se fute cu un baiat ( e stelist, am eu un feeling, deci va fi bine)…planeta se scufunda, din astea…

  94. Piticule, nu pleca mah ca ramine vodca nebauta si ajungem sa ne batem si pe aia. O sa aiba sorelele tema singerie la blog.

  95. hihih si domnul Caraman am senzatia ca e stelist,de-acolo o fi fioru’ !

  96. piticule nu pleca! s-a trezit lumea si tu acu’ ti-ai gasit sa te tii de masa!?!!

  97. Mihai, recunoaste! Ti’ar suride si tie o cinste cit sa’l ajungi pe pitic din urma.

  98. tin aproape!

  99. da vad ca n-am cu cine! shpritzuri de vara!

  100. seara buna ma duc dupa rhetta poate o mai prid………avea si fular!

  101. Hai ca ma duc sa omor si eu niste orci si niste dragoni sa’mi vars amarul.

  102. am luat o sticla de stalinskaia. si 6 beri. o sa ma tin de parchet. mercic si va recomand la fel.
    si da, amor bonito ca am pus acu in blog. o sa va fac specialisti in bachata. eu zic sa incercati ca da bine la baut. mercic si mai trec pe aici. chiar azi.

  103. dar neaparat alexandra inainte….

  104. ca sa nu existe confuzii, eu sunt goth, punk, rocker ce vreti. dar bachata a intrat in inima. aproape ca stiu dansa asa minune…

  105. bachataaaa!!!!

  106. Io ce sa zic, matuso Rhetta? Pai zic asa: Discutia a degenerat intr-o serie de cuvinte fara legatura aparenta intre ele: Vodca, dramaturgie romana, bere leffe, bere heineken, Chicago 1915, de ce jazz. Mai zic: A fost destul sa ma reped uikendu’ asta pana ici colo si oamenii astia isi fac de cap la blog. Zic: Ori nu despre asta era vorba!! Mai zic: Atunci despre ce? Piticu gras asta vaz ca zice numa’ baliverne, nea’ Stefan vaz ca trimite piese lu’ cineva de pe blogu nostru si noua nu, tocmai noua care suntem din bransa, si asa mai departe. Dispar doo zile ca am treaba cu o filmare la orfelinat, da cand ma-ntorc, ba, baieti, sa vaz comentarii mai haioase, sa fim mandri de noi insine aici in coltul asta de net. Ce fimez, ma-trebi, matuso!! Pai, un lungematraj cu Saizescu. O sa-ti trimit scenariu’. Te caci pe dta!!!

  107. Vasea… am trimis pentru ca mi-a cerut… daca, imi ceri iti trimit… simple like that…

  108. (scapa virgulele astea de numa…)

  109. domnu rechin. comiti o mare greseala. vorbesti cu fantomele frumoasei seri de ieri. stiu ca doare…

  110. buna seara!

  111. mahmureala ha? nasol ! desi a fost un shpritz de vara!

  112. ce ganeros nenea caraman,vrau si eu sa citesc cate ceva!

  113. telepatic n-am cum sa-ti trimit

  114. mihaigreco09@gmail.com

  115. astept domnule caraman multumesc!

  116. am trimis

  117. Na. Incep si eu sa ma intorc (da, incep, adica se intampla in rate) de la dracu’, unde am fost si partial inca mai sunt (da, aiurez, imi vine sa subscriu la imnul lu’ Maria Jana scris de Rhetta, numai ca la mine se traduce in delir de alta natura) si gasesc ca am ratat bauta anului in blogosfera. Altfel nu-mi explic cam 90% din comentariile pe care le-am citit ca sa ajung la casuta neagra si prietenoasa care-l gazduieste pe al meu.
    Vere Vasile, vad ca si pe mine m-ai scos la ascultare cu ocazia recapitularii inainte de lucrare. No, imi cer scuze ca eram absenta (aduc scutire daca e nevoie) si stiu ca trebuie sa te strecori in cancelarie noaptea ca sa-ti cauti lucrarea si sa adaugi in ea orice idee ti-ar induce sugestia mea, dar mai stiu si ca nu esti strain de asemenea practici, asa ca scrie ca singurul lucru care s-a schimbat in Romania e ca acum ai voie sa te intrebi asta si ca dovada sunt cele 116 comentarii la intrebarea ta, plus faptul ca pe cele care chiar raspund la ea pot fi numarate pe degetele mainilor. N-ai inteles nimic? Cu atat mai bine.

  118. Si restului bautor de bere si vodca: imi pare rau numai pe jumate ca nu eram prezenta la orgia voastra, cand imi amintesc ce rachiu teapan de prune, ce tuica fiarta, ce cornata si ce vin fiert si nefiert au udat excursia mea din weekend. Adevarate balustrade pentru coborarea in Infern, zic! Cornata e rachiu de coarne, da’ nu din ale dracului, asta ca sa nu existe vreo neintelegere. Alea put a sulf, nu-s bune de baut. Am incercat.
    A, si inca o datorie, la piticugras, ca ma striga: Tovarasa petronela nu putea sa scrie (sar peste restul consideratiilor) pentru ca era temporar moarta. O bucata din ea inca mai este.

  119. Eu ma si mir ca am supravietuit la astia 20 de ani. Nush daca mai duc inca pe-atata… Semne rele deceniul are…

  120. […] Dupa 20 de ani « Surorile Marx […]

  121. Păi se poate, babelor? Să nu merit şi yo un loc de blogroll? Urât, urât oi fi, dar şi sensibilos (gurile rele rele zic c-aş fi închipuită raţionalitae pură, adica rece ca Infernul – cum o veni asta?…) Mă cuget să scriu şi eu cum m-aş conversa cu Immanuel (pe Cioran l-aţi consacreAt deja), poate mă băgaţi în seamă.
    În rest, toate bune să fie. Mai ales la Columbia U (urmaşii lui IskaNder ştiu DC).

    Nume de cod: „Kant şi ornitorincul”

  122. HeY! E pe bune chestia cu Laptaria, nu? Că aduc şi un sfert de gaşcă, dacă se încumetă. Daţi-mi un semn, please.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu