Back to black în cerul gurii sau ceva

Oamenilor,

M-am întors. Io și cucuveaua Peracle și cam atât, probabil, dar am noroc că mugetul cucuvelei, sau cum dracu s-o fi zicând la ce face ea, are ecou pe aici. Ceea ce o să ne ajute să ne simțim mai multe, ca să avem cu cine ne certa.

În răstimpul ăsta, totul s-a dus dracului cu și mai mult spor decât înainte. Cumva, știam eu că prezența noastră vigilentă aici era singurul lucru care mai ținea, cât de cât, lumea în țâțâni, dar na. Mi-a fost lene.

De fapt, am suferit de o epidemie de lene care a durat câteva luni bune, după cum probabil se vede din praful care s-a așternut pe aici, și în care nici măcar n-ați catadicsit să desenați niște puli de bun-simț. Nț. A fost o epidemie stranie, în sensul că în loc să se molipsească de la mine la alții, s-a molipsit de la mine tot la mine, ceea ce a și făcut să dureze atât. V-aș fi scris despre lenea asta și ce anume presupune ea, pentru că sper că aveți inspirația de a presupune că lenea mea seamănă destul de puțin cu lenea obișnuită, însă – ghiciți.

Bocește toată lumea, inclusiv cucuveaua Peracle, că a ieșit Firea primar în București, că PSD și-a înfipt din nou tentaculele prin chestii și că PNL s-a clătinat ca un zombie beat și el în horă. Eu zic că e foarte bine. E excelent, mai mult decât atât, e de-a dreptul ideal. Să fie! Să-mpingă țara asta în căcat atât de adânc, încât nici măcar scuza că au încercat s-o salveze, ca-n bancul ala, să nu mai poată fi crezută de nimeni. Dezastrul o să fie atât de grăbit să ne muște de cur, încât s-ar putea să-i mai prindă în viață chiar și pe ăia care cred sincer că PSD, PNL sau PLM sunt entități politice reale. Abia aștept.

Să iasă Trump în SUA, să iasă extremele de dreapta în Franța, Germania, Olanda, ba chiar și-n țările nordice. Să se ducă dracului UK, Olanda și după ele tot UE. Să vină Erdogan și Putin să ne transforme în foie gras pe toți cu perestroika.

La dracu, să reușească până și Kim Jong-Un să lanseze o rachetă, de care să-l lege pe nefericitul care va câștiga concursul de însurat cu sor-sa. Să explodeze tot, oamenilor, eu abia aștept.

Pentru că ceea ce uită lumea prea ușor e că, dintotdeauna, lucrurile s-au dus dracului. Dintotdeauna a fost sfârșitul civilizației mâine. Dacă reușiți să puneți mâna pe vreo Mama Omida, luați legătura cu niște cetățeni antici, medievali și maldesiecliști. O să vă spună ei cum e cu convingerea că mai rău nu s-a putut niciodată și nici nu se poate vreodată.

Eu o să-mi văd de treabă. Treabă care, în momentul de față, include o capsulă a timpului. Din care o să ies din când în când, de-a lungul următoarelor câteva mii de ani, ca să râd de cei care se agită și să vorbesc despre lucrurile care contează.

Drept care data viitoare vorbim despre iaurt. Nu vă uitați prosoapele.

3 comentarii

  1. Petronia, între atâtea nenorociri, ai strecurat și-o veste bună: dacă Sfârșitul Lumii e mâine, atunci avem de așteptat o eternitate, ca-n stațiile RATB. În vechile anunțuri atîrnate pe pereții cofetăriilor „Fraga” (aveau și comuniștii umorul lor negru), zicea așa: AICI AZI NU SE FUMEAZĂ. MÂINE, DA!”
    Și uite că au venit vremuri noi, a cumpărat Vanghelie lanțul Fraga, l-a falimentat, a deschis lanț de magazine de electronice, le-a închis și p-alea, s-a făcut primar, s-a făcut om cu facultate, s-a făcut pușcăriaș, s-a făcut că nici nu contează, noi am îmbătrânit, nici nu mai știm cum arată o cofetărie pe dinăuntru, așa că, și dacă, prin absurd, am apuca acel MÂINE care permite fumatul în cofetării, tot degeaba, că s-a dat legea atemporală a fumatului, care depinde numai de numărul pereților, nu și de acele ceasornicului care, la doișpe trecute-fix a.m., te bagă-n buclă.
    Așa că

    Chiar dacă povestea din cântec pare kitsch. 🙂

  2. Da’ oare o fi vreun canal din ăsta de cancanisme cu știri bune o fi? Zău aș avea nevoie! Că mă ia depresia și mă duc, mândro, mă duc!

  3. unde se adevereste ca toate merg la fel, fie ca scrie petronia fie ca nu scrie cu lunile. entropic si la fel. dezastrul vine si el la fel de lent. si lenea asta cu care dez-astrul se indreapta catre români, ca o galaxie ce pare a intra in coliziune cu alta galaxie in limita iminenta a câtorva milioane de ani-lumina, nu se poate compara decat cu verva intelectualilor români in a se implica in impiedicarea numitului dezastru. un rondel.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s