Ideea Rhettei Marx

Babelor,

Tăceţi şi ascultaţi-mă. Aflu următoarele ştiri:

Joi, 17 Septembrie: Circulatia feroviata pe ruta Constanta – Bucuresti, deviata dupa ce o locomotiva a deraiat.

Luni, 21 Septembrie: Acceleratul Timisoara-Bucuresti a sarit de pe sine luni dimineata.

Luni, 21 Septembrie: Un tren de marfa incarcat cu produse petroliere a deraiat in judetul Cluj.

Luni, 21 Septembrie: Nouă trenuri de pe ruta Craiova-Caracal au întârzieri de circa două ore.

Miercuri, 23 Septembrie: Circulatie ingreunata in Capitala dupa ce un tramvai de pe linia 8 a deraiat.

Duminică, 27 Septembrie: Un vagon al rapidului Bucuresti-Iasi a deraiat in judetul Galati.

Ok. Ok, babelor. Ce ne spun nouă aceste groaznice întâmplări, acest oribil lanţ de evenimente violente, parţial sângeroase, această adevărată epidemie de catastrofe feroviare?

Păi ne spun că tot ce merge pe şine în România este de căcat, asta ne spun, ceea ce ştiam oricum de mult. La care eu îmi spun: „babelor, hai să nu fim răutăcioase, hai să nu bombănim satisfăcute de nenorocirea altora, dar fără să facem nimic. Pentru că atunci are dreptate Alexandra Soviet când zice că nimeni nu face nimic! Hai să-i arătăm că se înşeală!”

Cam aşa mă gândeam. Avem o problemă, ne trebuie o soluţie. Care este?

Babelor, mi-a luat fix treizecişiopt de secunde ca să o descopăr. E simplă, la mintea cocoşului, însă totuşi destul de complicată ca să nu fie descoperită de altcineva decât mine. Şi anume:

De ce deraiază trenurile?
Pentru că sar de pe şine.
De ce sar de pe şine?
Pentru că… Nu ştiu.
Bine. Dar ce putem face ca să nu mai sară de pe şine? Ce putem face ca să rămână acolo?
Păi, ce se face de obicei? Se delimitează un spaţiu. Pentru ca maşinile să rămână pe stradă şi nu pe trotuar, se pun borduri.
ŞI VOM PUNE BORDURI ŞI LA ŞINE!!!!!!!!
URAAAAAAAAAAAAAA!!!! URAAAAAAAAAAAAA!!!! URAAAAAAAAA!!!!
STIMA NOASTRĂ ŞI MÂNDRIA, RHETTA MARX DIN ROMÂNIA!
No?

Hai că văd că aţi amuţit. V-aţi căcat pe voi. Mă aşteptam.
Proiectul meu este deci următorul: toate şinele din România, de tren, de tramvai, de metrou, de autobuz, de orice, vor fi îngrădite cu borduri din granit sau marmură, înalte de patru metri, late de doi. Şi astfel, când trenul va încerca să deraieze, pac! se va lovi de bordura de lângă el, care îl va trimite la loc pe şine!
Ştiu că proiectul este costisitor, dar în urma a două studii efectuate de firma RetaMa SRL, reiese că va deveni rentabil în numai patru luni! Vă daţi seama? Unde mai pui la socoteală că materialul este ieftin, ca şi mâna de lucru de altfel, şi amândouă pot fi furnizate imediat de firma ArxRhet Constructions LTD, din Insulele Cayman!

Ţin să mă felicit pe această cale pentru măreaţa idee pe care tocmai v-am povestit-o, şi să vă felicit şi pe voi pentru că aţi citit această postare şi acum vă bucuraţi pentru mine.

Vă pup,

Rhetta

5 comentarii

 1. Aceasta vanzoleala cu trenurile care sar de pe sine, cu somajul, cu veselia de pe televizor, cu veselia de prin parcurile bucurestene este menita sa atraga turisti in Romania. Adica, Rhetta draga, vara s-a terminat si cum ii facem pe turistii americani sa vie la Bucuresti? Pai, prin deraieri repetate, prin inundatiiile care vor veni fara gres in toamna asta, prin incendii, violuri si otravit de fantani. Mai ramane chestia cu femeile, care tre’ sa le ducem in paduri. Zic: Nu-i bine, ca tre’ sa dea si ele nas cu americanii, ca poate facem o noua natie cu ei, ca din daci si romani n-a iesit nimic. Mai zic: Treci pe la orfelinat zilele astea, ca se da paine cu unt. Dupa ce mancam, avem paturi la spital. Gratuit.

 2. cred ca vanezi un post de consilier prezidential..

 3. uraaa, uraaaa
  rhetta este-n permanentza etalon de competentza
  rhetta este-n permanentza etalon de competentza
  rhetta este-n permanentza etalon de competentza
  uraaa, uraaaa
  uraaa, uraaaa
  e?

 4. @ Rhetta: Mda. Felicitari invidioase. Tot ce imi trecuse mie prin minte referitor la problema asta era ceva legat de Super Glue. De deraiat cu siguranta nu mai deraiau. Inca analizez posibilitatea de le face sa se deplaseze, totusi.

 5. sa-nebunesc….Large Hadron Collider pare o punga de seminte pe langa ce ai gandit tu aici. asa e. ce tampenie de idee sa faci sine fara borduri. de aia e bun internetul. sa aflam idei noi de la cetateni.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s