Despre timp.

Babelor,

Unul dintre lucrurile pe care poate că încă nu le știți despre mine este că sunt probabil cea mai punctuală babă din lume. Nu am întârziat decât de patru ori în viață. De trei ori pentru că tramvaiul în care eram a explodat, și a patra oară pentru că eram la un meci de tenis care a avut un al cincilea set enorm de lung și nu puteam pleca, pentru că jucam chiar eu (Wimbledon 1936). În rest, când zic o oră, aia e. Și dacă urăsc ceva mai mult decât să întârzii, atunci este vorba despre întârzierile altora.
Partea proastă este că trăiesc în România secolului 21, și oamenii sunt așa cum știm. Adică toți se bazează pe existența telefonului mobil, și pe faptul că dacă întârzie e deajuns să mă sune și să zică „Scuze, Rhetta, eu întârzii 48 de minute”, și totul este ok.
Dar nu este ok. De ce mi-ar păsa mie că cineva îmi spune că va întârzia? Asta nu schimbă nimic cu nimic, eu tot îl aștept, și tot mă enervez. Mă uit furioasă la ceas, dau cu copitele în pământ, freamăt din nări, în timp ce celălalt își soarbe cafeaua tacticos și se spală pe dinți cu încetinitorul, convins că telefonul dat îl absolvă de vină. Ei bine, nu. Nu, pentru că ce îmi spune mie întârzierea respectivă? Păi, îmi spune că omul respectiv nu mă respectă nici cât negru sub unghie, și că i se pare că timpul lui este mai valoros decât al meu, ceea ce bineînțeles că nu este câtuși de puțin adevărat. În alea 20 sau 40 de minute în care nu fac altceva decât să aștept, uitându-mă cum iese lumea de la metrou și pălmuind puștii care vin la mine să îmi ceară o țigară, eu aș fi putut să stau acasă și să scriu un cântec sau o piesă de teatru, sau să inventez o alifie contra durerilor de măsele sau altceva important. Sau dimpotrivă, să mă scarpin la cur. Dar în pizda mă-sii, babelor, este timpul meu și vreau să dispun singură de el. Drept care declar că de azi înainte nu voi mai aștepta pe nimeni vreodată mai mult de 16 minute, adică sfertul academic plus un minut de la mine.
Și v-aș sfătui să faceți la fel.

Vă pup,

Rhetta

16 comentarii

 1. corect. sunt de acord.

  ce te faci cand trebuie sa astepti o viata… ceva… ori pe cineva?!?

 2. Faci exact ce-am zis aștepți 16 minute și dacă nu vine, pleci.

 3. Daca respectivul/respectiva intarzie mai mult de o zi, trebuie impuscat sau si torturat intai?

 4. Nu, Kilroy. Trebuie ţinut bine, pentru că îşi va dori foarte mult să facă asta singur.

 5. baborhetto, shi cu ” ashteptandu-l pe godot” ce facem?
  o rescrii tu?

 6. apoi,tot asta incerc sa le explic prietenilor mei si ei nu inteleg nicicum. sarumana tanti, nu vrei matale sa le tragi una peste spate?

 7. Cruela de vila, răsturnăm paradigma şi mergem de la bun început să-l culegem pe Godot din şanţul în care doarme de şaij’ de ani.

  Maria, descrii soluţia chiar în problemă: faptul că explici. Şi introducerea lui „tot” presupune un obicei, deci o problemă cronicizată. Grav. Tratament urgent, cu reducerea de la cele 16 minute rhetteşti la 14.

 8. asteptandu-l pe godot la gura de metrou. suna bine.

 9. babo ma faci sa ma simt vinovata. eu am unu pe care-mi place sa-l torturez si-l las sa ma astepte de fiecare data cu sufletul la gura si niciodata nu „reusesc” sa ajung. se pune daca-i intentionat? se pune daca intra in categoria tortura?

 10. Rhetto, nu mai fi asa extremista. Daca omul a dat telefon sa zica…. Ce te faceai daca nu dadea nici un semn? Hai, inca un minut si apare…

  Eu unul am o rabdare de fier. Cel mai mult am asteptat 4 ore, pe vremea cind nu existau telefoanele si habar n’aveam daca mai vine. Culmea, a venit.

  Vezi, d’aia e bine sa pleci mereu cu o carte la tine. Nu se stie niciodata cine se transforma in Godot.

  (off-topic: scuze de disparitiunea temporara, lucrez la turbine, alerg de turbat si ajung acasa frint)

 11. Dragoane, fără bancuri şi politeţuri chiar mă întrebam ce-oi fi păţit. Din fericire am citit din surse de încredere cam cu ce vă ocupaţi zilele astea. Şi a propos, ceva cu urări de bine şi mulţi ani frumoşi îmi bântuie în momentul ăsta prin cap la adresa voastră.

  Deh, după cum se vede şi noi am dispariţionat temporar, numai că lucrăm la turbări şi alergăm de turbine. Despre mine pot să spun că ajung acasă întreagă, dar moartă deci nu-i nici un folos.

 12. Înainte să mă duc înapoi să mor, o observaţie: văd că nu se prinde nimeni de o chestie: tramvaiele nu-s chiar cei mai folosiţi explozibili din lume. Faptul că trei din ele au explodat cu Rhetta în ele nu dă nimănui de gândit. Suspect.

 13. Petronia, multumim de urari si asteptam cu nerabdare sa ne mai eliberam pentru a destupa pe indelete niste vin cu matale.

  In cealalta ordine de idei, de ce ne’ar fi atras atentia chestiunea tramvaielor explozibile? Aud drujba, e Rhetta. Aud tablou cazind de pe perete, e Rhetta, aud Uzzi, e Rhetta. Tramvai explodind… de vara, Rhetta relaxindu’se.

 14. Din motiv de repetiţie, Dragoane. Nu? Adică na, o dată e accident, a doua oară intenţie, a treia oară…?

 15. Hai că nu vă mai fierb, vă zic motivul din spatele acestui mister: şi tramvaiele întârzie, nu-i aşa? Dixi.

  Ne căţărăm astfel pe o nouă ramură de discuţii: tema e tot aşteptarea, variaţia – mijloacele de transport în comun. Recorduri de aşteptare. Eu 3 ore, culmea e că eram în el. În intersecţia de la Gară, în timp ce un poliţist dirija ninsoarea. După trei ore s-au mutat maşinile de lângă autobuz suficient cât să se poată coborî din el, nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe. E posibil ca acolo să mai existe restul călătorilor care adormiseră pe scaune, scufundaţi în asfalt la căldurile din vară. De investigat.

 16. Maria: Ba da. Bat pe oricine cu plăcere şi cu o bâtă de lux, făcută la comandă. Zi-mi doar unde şi când, pe cine şi de ce nu mă interesează.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s